Bereczki Zoltán betegségére majdnem ráment a karrierje: Megijedtek a rajongóim

Bereczki Zoltán még sosem volt ennyire durván beteg, mint idén télen.

2023. február 3., 11:06

Szerző:

Bereczki Zoltán decemberben beszélt arról, hogy súlyos betegség miatt rengeteg koncertjét le kell mondania. A színész-énekes azóta meggyógyult és visszatért – péntek reggel a Mokka című műsorban mondta el a TV2-n, hogy a gégegyulladása annyira komoly volt, hogy nem sokon múlt, hogy nem lett vége énekesi karrierjének.

„Nagyon megijedtek a nézők, a rajongóim, hogy mi lesz”

– meséli Bereczki Zoltán. A közönség körében az keltett különösen nagy riadalmat, hogy a decemberben elhalasztott MOM-koncert új időpontját négy hónappal későbbre, áprilisra tűzték ki. Bár a betegsége igen súlyos volt, ennek az oka éppen az volt, hogy a MOM három hónapra bezár, így nem lehetett előbbre időzíteni a pótkoncertet.

Bereczki Zoltán azt mondja, ennyire durván beteg még soha életében nem volt. Így meséli el, hogy a jelentéktelennek tűnő betegségből hogyan lett igazán nagy baj:

„azt gondoltam, hogy meggyógyultam, egy enyhébb gégegyulladásom volt, és úgy éreztem, hogy jobban vagyok és megcsináltam két koncertet [két] egymás utáni napon: egy kisebb, akusztikus koncertet meg egy nagy karácsonyit. És a következő reggel már nem volt se hang, se semmi.”

Bereczki Zoltán mondja, hogy nemhogy beszélnie nem volt szabad a gégegyulladása során, egy idő után a nyelés is annyira fájt a számára, hogy aludni sem tudott éjszaka. Ez jelentette a mélypontot:

„ez az éjszaka volt az, amikor azt gondoltam, hogy lehet, hogy itt át kell gondolni, hogy mit fogok csinálni hang nélkül. Hogy tanítani fogok? Rendezni fogok? Mi lehet az, ami...? Vagy egy teljesen civil foglalkozás?”

Hosszas szenvedés és a mélypont után akkor könnyebbült meg, amikor a sokadik kezelése során az orvos megállapította, hogy a gyulladás maradandó károsodás nélkül fog meggyógyulni. Ez mostanra meg is valósult: Bereczki Zoltán újra fellép, játszik és koncertezik. Alábbi találja a teljes interjút.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)