Benedek Miklós temetésén Szacsvay László megrendülve mondott beszédet: Az élet kegyetlen – videó

Tekintse meg a tudósítást Benedek Miklós temetéséről!

2024. február 7., 07:48

Szerző:

Kedden délután megtartották Benedek Miklós temetését a Farkasréti temető művészparcellájában. A Nemzet Színésze januárban hunyt el 77 évesen.

A gyászszertartáson családtagok, barátok és kollégák vettek részt, derül ki az RTL alábbi tudósításából, amit a Fókusz stábja készített. A riportból kiderül, hogy a temetésen részt vett Németh Kristóf és Csonka András is, valamint beszédet mondott Hirtling István és Szacsvay László. Ő mondta a következőket:

„a feleséged, Éva két csodálatos emberrel ajándékozott meg. Büszke lehettél rájuk. Az élet kegyetlen. Tibor fiad elvesztése után fél szívvel éltél és méltósággal viselted a sok szenvedést. Itthagytál minket. Micukám, köszönöm, hogy a barátod lehettem.”

Alább található a teljes tudósítás.

A riportban nyilatkozik Németh Kristóf is, aki Benedek Miklós tanítványa volt a Színház- és Filmművészeti Főiskolán, majd, ahogy ő fogalmaz, atyai barátság szövődött közöttük. Ő még januárban írta a következőket az Instagramon Benedek Miklósról:

„drága Tanár úr! Kedves Micu!
Két hete azt mondtad, hogy »öregszem, Kristóf«, ami egy biztató mondat volt... Készültél a Nagy Műre, a könyvedet írtad, készültél ismét vissza a színpadra és azt mondtad, hogy hamarosan találkozunk. Emlékszel, amikor együtt eveztünk a Dunán és utánunk kiabáltak, hogy: »Hajrá Benedekék«? Te mosolyogtál én meg szégyelltem magamat, hogy összekevertek imádott Tiboroddal, akinek a nyomába sem érhettem...
Ha nem Te indítasz osztályt a Színművészetin annak idején, akkor engem sose vettek volna fel szerintem, hittél minden növendékedben és igazi Mesterünk voltál. Megengedted és partner voltál abban a szemtelenségben, hogy rendeződ lehessek egyetemista tanítványodként. Rendeztél színházban, játszottunk együtt és az igazgatód lehettem. Azon kevesek egyike voltál, akik bármikor kiálltak mellettem, persze éles kritikával illettél mindig, amiért örökké hálás leszek.
Ritkán beszélgettünk az utóbbi időben, de bármikor kerestelek, ott folytattunk, ahol a legutóbbi vesszőt letettük és azt hiszem mindig tudtad, tudod, hogy mennyire szeretlek! Példaképem, Mesterem, Ó, kapitány, kapitányom! Hiszem azt, amit lelkipásztor Keresztapámtól tanultam, hogy a halál nem pont, hanem kettőspont...”

A megrendítő megemlékezést a következő poszt tartalmazza, amit Németh Kristóf nem sokkal azután tett közzé, hogy tudomást szerzett Benedek Miklós haláláról. A fotón ők ketten Gálvölgyi János társaságában láthatók.

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)