Benedek Miklós színésztársai megható sorokkal gyászolják kollégájukat: Elment az utolsó arisztokraták egyike

Benedek Miklósról megemlékezett Bodrogi Gyula és Liptai Claudia is.

2024. január 9., 13:04

Szerző:

Ma, azaz kedd reggel elhunyt Benedek Miklós. Ahogy a szomorú hír terjed a Nemzet Színészének haláláról, egyre több kolléga osztja meg a gyászát a közösségi médiában. Köztük Liptai Claudia, aki egy fekete-fehér fotó mellé a következőket írja egy posztban az Instagramon:

„a főiskolán találkoztam vele először. A Paprikánia című, 1920-as éveket idéző vizsgát rendezte. A darab is és ő maga is felejthetetlen volt. Olyan tartás, stílus amiből sokkal több kellene a világban. Elment az utolsó arisztokraták egyike.”

Németh Kristóf szintén posztolt Benedek Miklós halála kapcsán, ő egy idézetet tett ki:

Ó, Kapitány, Kapitányom!

Az idézet Walt Whitman művéből, a Fűszálakból származik, és eredetileg Abraham Lincolnhoz szól, de aztán az 1989-es Holt költők társasága című film új kontextusba helyezte ezt a megszólítást, ami így már minden tisztelt tanárnak és tanítónak kijár.

 

Bodrogi Gyula a Blikknek nyilatkozott, íme egy részlet az ő nyilatkozatából Benedek Miklósról:

„a betegségéről sem tudtam, egy ideje nem beszéltünk. Életvidám, jó humorú ember volt, mindemellett pedig remek színész. A fia halála azonban nagyon megtörte, utána egészen más ember volt, és hiába történt már sok évvel ezelőtt, ez olyan veszteség, ami az emberrel van minden nap reggeltől estig.”

Rónai Egon, az ATV műsorvezetője pedig az utolsó nyilvános beszélgetésükkel emlékezik most Benedek Tiborra az alábbi posztban a Facebookon.

„Ma elment az egyik legfinomabb, legelegánsabb, legkarakteresebb színész. Csupa leg! Benedek Miklós!”

– többek között ezt írja Rónai Egon.

(Kiemelt kép: MTI/Czimbal Gyula)