Gálvölgyi János elárulta, mikor szokott megjelenni neki Bajor Imre: Hallom a hangját, látom az arcát

Bajor Imre halálának tizedik évfordulóján gyermekei és volt kollégái is nyilatkoztak.

2024. augusztus 7., 07:51

Szerző:

A Fókusz című műsorban emlékezett meg az RTL Bajor Imre színművészről: tegnap volt 10 éve, hogy a népszerű színész mindössze 57 évesen agydaganat következtében elhunyt.

Gálvölgyi János Bajor Imrére emlékezik

A Heti hetes mellett többek között a Pasik című vígjátéksorozatban is együtt játszott Gálvölgyi János és Bajor Imre. 10 éve elhunyt kollégájáról Gálvölgyi János így beszél:

„Fura lesz, amit mondok: nem minden áldott nap, de az Imi nagyon gyakran velem van. Hazudik az a színész, aki azt mondja, hogy amikor neki este előadása van, akkor mindig valami irgalmatlan boldogan megy el, ha zuhog, ha havazik, ha nagyon meleg van... Az emberben nincs mindig ez az érzés, hogy «hú, de jó!» És ilyenkor nekem a Bajor Imi megjelenik valahol, hallom a hangját, látom az arcát, látom a fogait, látom a bajszát, és azt mondja: «Janika, olyan boldog vagy, én úgy elmennék helyetted! Menjél el és örülj neki!»”

Ugyanebben az interjúban Hernádi Judit is nyilatkozik, és többek között azt említi, mennyire ritka Magyarországon, hogy valakire a halála után 10 évvel így emlékezzenek. A Heti hetes korszakára visszagondolva a színésznő a következőket mondja:

„Ő volt közöttünk azt hiszem a legfiatalabb, akik ott ültünk heten. Pozitív életérzést árasztott és nagyon viccesen. Pozitívat és humorosat, ez volt ő. Nagyszerű lény volt. Nagyszerű, tényleg.”

Alább találja a teljes interjút.

Bajor Imre fia is nyilatkozott

A Best magazin ma megjelent számának címlapján szintén Bajor Imre látható, méghozzá két gyermekével, Lilivel és Marcell-lel.

Bajor Marcell jelenleg filmforgatásokon dolgozik rendezőasszisztensként, és édesapjára többek között a következőkkel emlékszik vissza a lapban, amint azt a Story.hu is idézi:

„Mellette elfelejthettük a gondjainkat, vagyis inkább szóba sem kerültek. Ha voltak is csajozással, első szerelmekkel meg matekjegyekkel kapcsolatos aggodalmak, azokat nem apuval beszéltem meg, nem emlékszem rá, hogy ezek felől érdeklődött volna, az ilyen dolgokban nem volt szerepe. Bár próbálkozhatott volna jobban is. Apu azt mondta egy interjújában, hogy majd akkor fog tudni igazi kapcsolatot kialakítani a gyerekeivel, ha elmúltak 18 évesek. Ez nem adatott meg, 17 voltam, amikor elhunyt. És bizony az elmúlt években olykor nagyon kellettek volna a tanácsai, kikértem volna a véleményét munkáról, párkapcsolatról. Vagy csak elmennék érte, beültetném a kocsiba, és irány egy meccs vagy sörözés, miközben a hétköznapi dolgokról beszélgetnénk. Ezek az apa-fia élmények hiányoznak, ezeket szívesen átéltem volna vele.”

(Kiemelt kép: RTL/Fókusz)