„Csak tisztázni akarjuk a fiunk nevét” – Babicsek Bernát édesanyja szívszorító vallomást tett, így áll most az ügy

Babicsek Bernát tragédiája máig felfoghatatlan. 

2024. október 11., 10:35

Szerző:

Babicsek Bernát halálának ügye tanúmeghallgatásokkal folytatódik az ügy a Budakörnyéki Járásbíróságon október 24-én. Az előkészítő ülésen fény derült arra, hogy a szolgáltató cég alkalmazottja, T. László mindössze 2 perc 55 másodpercet töltött a lakásnál, amikor 2021 utolsó napján megtörtént a tragédia a színész-zenész solymári otthonában.

„A járőr kapjon egy felfüggesztettet, egy figyelmeztetést. Az ügyvéd úr mondta is, hogy semmi mást nem szeretnénk, csak tisztázni akarjuk a fiunk nevét, ne mondják azt, hogy ő volt a hibás azért, amiért meghalt. Azért, mert valaki elalszik, nem kell, hogy meghaljon. Semmi más bűne nem volt, mint hogy elkezdett főzni, de elaludt, és ez torkollt tragédiába. Nagyon reménykedünk a bíróság döntésében, de most még csak tanúmeghallgatások lesznek. Ahogy közeledik a kitűzött nap, úgy leszünk egyre stresszesebbek”

– nyilatkozta Babicsek Bernát édesanyja, Márta a Borsnak.

A gyászoló asszony arról is vallott, hogy minden egyes nap kimegy a fiához a temetőbe:

„Nincs olyan nap, hogy ne sírnánk. Több mint egy hete megy a tévében annak a sorozatnak az ismétlése, amiben még tíz évvel ezelőtt játszott Bernát. Minden nap nézzük és kiszakad a szívünk. Milyen gyönyörű gyermek volt! És már egyenesbe került az élete, sikeres volt, amikor a tragédia történt. Lassan három éve, de minden nappal egyre nehezebb... Tévhit, hogy segít az idő.Mi félünk így az öregkortól. Sokszor van, hogy valamit rosszul csinálunk, és arra gondolunk, Bernát ezt most biztosan jól tudná, biztosan segítene nekünk.”

Babicsek Bernát immár 2021 szilveszterén hunyt el. A mindössze 41 éves színész a saját otthonában hunyt el füstmérgezésben. Az otthona biztonsági riasztóval volt felszerelve tűz esetére, és ez a riasztó jelzett is. A biztonsági cégtől kiment egy őr az ingatlanhoz, azt körbejárta, majd kevesebb, mint három perc után távozott, pedig látta, hogy a szellőzőből füst áramlik ki, és hallotta, hogy odabent horkol valaki. Az ügyészség nem emelt vádat az illető ellen, de ezt megtették helyette Babicsek Bernát szülei.

(Kiemelt kép: PilisTV)