Babicsek Bernát édesanyja összetört: Azt sem tudom, ki volt az a járőr, aki hagyta a fiamat meghalni

Babicsek Bernát édesanyja azt mondja, a mai napig egy bocsánatkérés sem érkezett a fia halálában szerinte vétkes cégtől.

2023. november 24., 08:38

Szerző:

Lassan két éve lesz, hogy 2022. január elsejére virradóra tragikus körülmények között elhunyt Babicsek Bernát. A színész-muzsikus édesanyja pár hónappal a baleset után nyilatkozott arról a Mokkában, hogy továbbra is keresik a felelőst és tudni szeretnék az igazságot azzal kapcsolatban, hogy mi történt.

Babicsek Bernát füstmérgezésben hunyt el a saját lakásában, pedig a füstjelző riasztó működésbe lépett, és egy biztonsági őr ki is ment a házhoz. A járőr azt tapasztalta, hogy füst jön a házból, de úgy látta, hogy a kéményből. Hallotta, hogy a tulajdonos bent horkol, ezért elment.

Babicsekné Szauter Márta most a Blikknek nyilatkozva beszélt arról, hogy a nyomozás lezárult, azonban anélkül, hogy a szülők által kielégítőnek mondható eredményt hozott volna.

„Most már biztosan tudom, hogy a fiam életét meg lehetett volna menteni. Biztos vagyok benne, hogy nem meghalt, hanem gondatlanságból megölték. Ezt bizonyítja a vizsgálat is, hiába nem akarja a rendőrség kimondani. El vagyunk keseredve, mert ha így marad, nem érjük el a kitűzött célunkat, hogy mással ne fordulhasson ilyen elő, és hiszem, hogy Bernát csak akkor tud békében nyugodni, ha hivatalosan is bebizonyosodik, hogy mi történt”

– többek között ezt mondja Babicsek Bernát édesanyja a friss interjúban.

Hozzáteszi, hogy a biztonsági cégtől azóta sem kaptak még egy bocsánatkérést sem:

„a biztonsági cég azóta sem keresett fel minket, hogy legalább bocsánatot kérjen. Azt sem tudom, ki volt az a járőr, aki hagyta a fiamat meghalni. Mondjuk, ha kiderülne, akkor sem akarnék vele beszélni, nem tudnék a szemébe nézni.”

Babicsekné Szauter Márta azt mondja, azóta is képtelen fia egykori házát felkeresni, de férje, az édesapa idő közben felújította az otthont, ami azonban továbbra is üresen áll.

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)