A Babicsek Bernát halála miatt indult nyomozást ismét megszüntették, összetörtek a gyászoló szülők

Babicsek Bernát ügyének most sincs lezárása. 

2023. szeptember 29., 09:41

Szerző:

Babicsek Bernát szülei teljesen összetörtek, amikor megtudták, hogy a nyomozást ismét megszüntették. Mint megírtuk, a szülők feljelentésére újra elkezdett nyomozni a rendőrség, ám sajnos ismét rossz hírt kaptak.

„Egyre rosszabbul vagyunk. Nincs nap, hogy ne sírnánk, Bernát nagyon hiányzik!”

– nyilatkozta a Blikknek Babicsek Márta.

Babicsek Bernát halála az egész országot megdöbbentette. A színész éppen  a földszinten lévő elektromos tűzhelyen hagymakarikákat sütött olajban, de közben elaludt, mert előtte fellépése volt. Az olaj kifröcsögött, ami füstöt és áramkimaradást okozott. A riasztó megszólalt, és a helyszínre ki is ment az egyik járőr, de negyedóra után távozott.

„A szakértők több hiányosságot is feltártak azzal kapcsolatban, hogy a járőrnek miképp kellett volna szakszerűen eljárnia. Kiderült, ha felébresztette volna Bernátot, az ma is élhetne. Szerintünk pont az lett volna a feladata, hogy mindenről meggyőződjön, de a rendőrség nem így gondolta. Láttuk a felvételt, amit a járőr testkamerája rögzített, aki a ház ajtaján keresztül hallotta, ahogy valaki hangosan horkol. De akár egy betörő is lehetett volna odabent. Láttuk azt is, hogy a szellőzőn dől ki a füst, ő viszont a diszpécsernek – tévesen – kéményről beszélt. Ha odament volna az ablakhoz, és teljesen körbejárja a házat, látta volna, mekkora füst van bent. Mintha mindenki összeesküdött volna a fiunk ellen… Nem azt szeretnénk, ha bárki börtönbe kerülne, csak legalább ismerjék be, hogy a fiunk halála kapcsán valaki hibázott”

– tette hozzá a lapnak Babicsek Márta.

Megszólalt a Babicsek család jogi képviselője, dr. Borbély Zoltán, aki panaszt nyújtott be  Budakörnyéki Járási Ügyészségre, indítványozva, hogy a halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatti nyomozást tovább folytassák. Azt is szeretné elérni, hogy az érintett biztonsági cég helyszínen intézkedő munkatársait hallgassák ki gyanúsítottként az ügyben.

„Álláspontom szerint a rendőri szervek a biztonsági cég dolgozóinak felelősségét súlyosan elfogultan vizsgálják. Szinte példátlan, hogy ugyanazon okból hány alkalommal szüntették meg az eljárást és utasítottak el minden panaszt”

– mondta az ügyvéd.

(Kiemelt kép: DFP - Kunos Attila)

Hamarosan piacra dobja egyedi, TISZA X AZAHRIAH snekaer kollekcióját a Tisza cipő az Astorián található boltjában. A rajongóknak nem árt majd igyekezniük, a cipők ugyanis mindössze két napig lesznek elérhetők.