Babicsek Bernát édesanyja sírva jelentette be: fia még élt, amikor a járőr kiérkezett, ügyvédhez fordultak

Babicsek Bernát édesanyja kétségbe van esve: azt mondja, a fia „tíz perc alatt nem halhatott meg a fiam”.

2022. május 26., 12:58

Szerző:

Babicsek Bernát 41 évesen halt meg csaknem öt hónappal ezelőtt, szilveszter napján. A színész édesanyja, Babicsekné Szauter Márta az ügyvédjével együtt szerepelt csütörtökön a TV2 Mokka című műsorában. Azt mondja, azért fordultak jogászhoz, mert a Katasztrófavédelemtől továbbra sem kaptak választ a fiuk halálával kapcsolatos kérdéseikre, pedig a hivatal lezártnak tekinti az ügyet.

„Amiről ők beszéltek, hogy olajfröccsenés és az olaj kigyulladt – az biztos, hogy nem történt meg, mert a fényképek alapján, amit mi is készítettünk, ott volt az olaj is, éppen kicsit megrogyva a műanyag flakon. Az nem lehetett. Viszont a kályha melletti falon lévő konnektorok teljesen ki voltak égve, valószínűleg onnan terjedt el a tűz. Elképzelhető, hogy rövidzárlat, vagy bármi lehetett. Nem tudjuk, nem is kaptunk eddig választ. Bennem felmerült az, mivel azt mondták, három óra húsz perckor szólalt meg a riasztó és három harminckor ott volt a kiérkező járőr: tíz perc alatt nem halhatott meg a fiam”

– mondja az interjúban Babicsek Bernát édesanyja a könnyeivel küszködve. Az ügyben a legfájóbb, hogy amikor a riasztóberendezés jelzésére kiérkező járőr a házhoz ért, a színész még élt, bent aludt a házban.

„Élt még. Miért nem kopogtak vagy zörögtek be?”

– teszi fel a kézenfekvő kérdést Babicsekné Szauter Márta. A fenti kérdésekre azonban nem kaptak választ, az ügy iratait, a helyszínen a járőr testkamerája által készített felvételt megnézhették, de ezek után váratlan fordulat következett.

„Megkaptuk az értesítést, hogy az ügyet lezárják. Döbbenten vettem tudomásul. Semmiféle magyarázat nem volt benne”

– emlékszik vissza Babicsekné Szauter Márta arra a pillanatra, amikor megtudta, hogy fia ügyét annak ellenére lezárják, hogy rengeteg kérdés maradt tisztázatlanul.

Az ügyvéd hozzáteszi, hogy mivel a testkamerás felvétel szerint Babicsek Bernát még élt, amikor a járőr kiérkezett, akár három bűncselekmény gyanúja is felmerülhet ebben az esetben, hiszen a videón látszik, hogy a szellőzőből fekete füst jött ki. A járőr, bár horkolást hallott bentről, azért nem ébresztette fel Babicsek Bernátot, mert nem akarta megijeszteni az éjszaka közepén. Annyit állapítottak csak meg, hogy betörés nem történt, majd elmentek.

Ezek után Babicsek Bernát szüleinek a célja, hogy végre megtudják az igazságot fiuk halálával kapcsolatban, hogy pontosan mi okozhatta a halálát, és hogy helyesen járt-e el a járőr, amikor hagyta tovább aludni Babicsek Bernátot a házban, amelynek szellőzőjéből dőlt kifelé a fekete füst. Íme a teljes interjú.

Babicsek Bernát emlékére

Babicsek Bernát temetésén Pokorny Lia is a gyászolók között volt, de nem bírta végignézni a sírba helyezést

Babicsek Bernát tiszteletére díjat alapítanak és emlékestet szerveznek – íme a sztárfellépők listája

Pokorny Lia fájdalmas döntést hozott Babicsek Bernáttal kapcsolatban

(Kiemelt kép: TV2/Mokka)