Babicsek Bernát tiszteletére díjat alapítanak és emlékestet szerveznek – íme a sztárfellépők listája

A tragikusan fiatalon elhunyt Babicsek Bernát emléke előtt február 6-án tisztelegnek majd művészkollégái.

2022. január 26., 11:38

Szerző:

Újévkor jött a tragikus hír, hogy mindössze 41 évesen, egy lakástűzben elhunyt Babicsek Bernát. A színész-harmonikaművész temetésére január 15-én került sor, most pedig bejelentették, hogy egy emlékestet szerveznek a tiszteletére. Az esemény délután 15:00 órától lesz majd a budapesti Turay Ida színházban, és már nyilvánosságra hozták a fellépők listáját is. Szerepelnek majd a következő művészek:

a Paddy and the Rats együttes, Keresztes Ildikó, Szulák Andrea, Pokorny Lia, Détár Enikő, Fehér Adrienn, Frech' Zoltán, Bódi Barbara,Paor Lilla, Szőke Laura, Csere László, Bozsó József, Pásztor Máté, Csondor Kata, Kurkó J. Kristóf, Borbély Krisztina és sokan mások.

A közlemény tartalmazza továbbá, hogy díjat alapítanak Babicsek Bernát tiszteletére:

„a jegyek árából befolyt összegből a Turay Ida Színház megalapítja a Babicsek Bernát-díjat, melyet ezentúl minden évben egy 41 év alatti fiatal, tehetséges, zenész-színésznek fog odaítélni az erre a célra megválasztott kuratórium.”

Az est hirdetése feltűnt az egyik fellépő, Détár Enikő Instagramján is, aki a következő megemlékezést fűzi hozzá a bejelentéshez:

„olyan nehezen megemészthető, hogy van egy ember, Bernàt, akit megszeretsz, becsülöd… és egyszer csak nincs többé, egy ostoba véletlen baleset miatt. Nyugodj békében, és tudd odaát, hogy sokkal többen szeretünk, és becsülünk, mint talán gondolod!”

Emlékkoncertek

Ingyenes koncertet adott a járványban meghaltak szeretteinek a Budapesti Fesztiválzenekar

Bodrogi Gyula két héttel a bordarepedése után állt színpadra a Szenes Iván emlékkoncerten

(Kiemelt kép: dfp.hu)