Ingyenes koncertet ad a járványban meghaltak szeretteinek a Budapesti Fesztiválzenekar

Mozart Requiemjét adják majd elő. A jelentkezni a zenekar honlapján lehet, a helyeket ennek sorrendjében töltik fel.

2021. május 16., 12:22

Szerző:

Ingyenes koncerttel emlékezik a koronavírus áldozataira a Budapesti Fesztiválzenekar. Az eseményt május 26-án a Budapest Kongresszusi Központban tartják.

A zenekar és az erre az alkalomra összeálló kórus Fischer Iván vezényletével Mozart Requiemjét adja elő. A részvétel regisztrációhoz kötött, a hangversenyre az áldozatok szeretteit várják.

A híres gyászmisét kiváló szólisták tolmácsolásában hallhatja majd a közönség. Mások mellett Elisabeth Kulman mezzoszoprán, Megyesi Zoltán tenor és Cser Krisztián basszus lép majd színpadra.

A Budapest Kongresszusi Központban szervezett gyászeseményen részt venni oltási vagy védettségi igazolvány és a regisztráció e-mailben kapott visszaigazolása birtokában lehet. A jelentkezéseket a zenekar honlapján várják, a helyeket a jelentkezés sorrendjében töltik fel.

A koncert felvétele aznap, május 26-án 23.10-kor látható majd az RTL Klubon, valamint olyan nemzetközi fesztiválok és koncerthelyszínek közvetítik online csatornáikon, mint a Lucerni Fesztivál, a Bruges-i Concertgebouw vagy a frankfurti Alte Oper.

„A Budapesti Fesztiválzenekar zenészei és én első nyilvános koncertünket a hosszú lezárás után a Covid-19 áldozatai emlékének szenteljük. Wolfgang Amadeus Mozart Requiemjét adjuk elő, és az elhunytak családtagjait hívjuk erre a megemlékezésre. Mivel a koncertet számos országban közvetíteni fogják, és az RTL Klubon is látható lesz, reméljük, hogy azok a gyászolók, akik nem tudnak eljönni, otthonról követhetik a koncert közvetítését, és hogy nekik ezzel egy kis könnyebbséget szerzünk" – idézi a közlemény Fischer Iván szavait.

(Kiemelt kép: MTI / Szigetváry Zsolt)