Baba Vanga legfélelmetesebb jóslata talán még az idén valóra válhat? Nostradamus is ugyanezt jövendölte

Olyan dolgok történtek az elmúlt napokban, amik miatt egyre többen idézik Baba Vanga jóslatát.

2024. április 21., 07:39

Szerző:

Egyre több felől halljuk az elmúlt napokban Baba Vanga nevét. A vak jósnőnek tulajdonított jóslatokat már a Mirror című brit lap is lehozta a héten, tekintettel arra, hogy az Irán és Izrael közötti konfliktus miatt egyre többen tartanak attól, hogy hátha most válik valóra, amit Baba Vanga a harmadik világháborúról jövendölt.

Baba Vanga a harmadik világháborúról

Az 1996-ban elhunyt jósnő állítólag azt jövendölte idénre, hogy megnövekedhet a terrorcselekmények száma Európában, míg egy „nagy ország” biológiai fegyverek tesztelésével próbálkozhat az elkövetkező években. A Vangelija Pandeva Gusterova néven született jósnő szerint mindez a 3. világháború lehetséges kitöréséhez vezethet még az idén, 2024-ben.

A jövendölést sokan különösen hátborzongatónak tartják most, hogy az Izrael és Irán közötti konfliktus múlt hétvégén eszkalálódott, attól tartva, hogy ha ez a háború kiszélesedik a világ több országára, akkor valóban beüt a katasztrófa, amit Baba Vanga megjövendölt.

Már Nostradamus is megmondta

És ha ez még nem lenne elég, Nostradamus szintén háborút jósolt 2024-re, figyelmeztetnek a jóslatok hívei. A XVI. század francia asztrológusa 2024-re egy „vörös ellenfél” köré összpontosuló tengeri háborút jósolt, és ez sokak szerint szintén a jelenlegi közel-keleti helyzetre vonatkozhat. Kína és Tajvan között növekszik ugyanis a feszültség és a közelmúltban a Vörös-tengeren a hajóutak mentén tűzharcokra került sor, januárban rakétaháború is volt – talán ez annak a háborúnak a kezdete, amit Nostradamus után Baba Vanga is megjósolhatott?

És bár kevésbé misztikus forrás, de londoni elemzők is bocsátkoztak meglehetősen félelmetes jóslatokba az év elején, ők pedig a globális infláció elszabadulását jövendölték idénre.

Ki volt Baba Vanga?

Baba Vanga életéről viszonylag sok pontosat lehet tudni: 1911-től 1996-ig élt Bulgáriában. A ma már Észak-Macedóniához tartozó Sztrumicában született, ami akkor még a Török Birodalom része volt. A későbbi jósnő mindössze 12 éves volt, amikor egy furcsa esemény történt vele, ami az életét több szempontból is véglegesen meghatározta. Saját bevallása szerint egy tornádó a levegőbe emelte és egy közeli mezőre dobta. Csak hosszadalmas keresés után találták meg. A szemtanúk leírása szerint nagyon rémült volt, a szemét homok és por borította. A fájdalomtól állítólag képtelen volt kinyitni a szemét, és egy drága operációra lett volna szüksége, de a családnak nem csak egy részleges műtétre volt pénze. Így aztán a későbbi Baba Vanga fokozatosan elvesztette a látását, és nem sokkal később a vakok iskolájába kellett járnia. A jósnő egykori házánál mára emlékhely alakult ki, követői borzszobrot is állítottak Baba Vangának. Ezen szobor fotója látható az oldal tetején.

(Kiemelt kép: Shutterstock/suntemple)