Forbes-celeblista: Azahriah az abszolút befutó, Majkának annyi

Majkát nem csak Azahriah, de még Sebestyén Balázs is beelőzte a legértékesebb magyar celebek között.

2024. július 31., 10:59

Szerző:

A Forbes idén is listázta a legismertebb, legprofibb, leghitelesebb olyan hírességeket, akiknek márka lett a nevükből. Az előzetes szerint az augusztusi magazinban megjelenő harmincas lista élén idén Azahriah végzett, 22 helyet javított tavalyi helyezéséhez képest, miután a lap által vizsgált hat kategóriából (ismertség, láthatóság, kedveltség, hitelesség, pénzteremtő képesség és online jelenlét) hármat is ő nyert meg. Mögötte végzett Sebestyén Balázs és Majka, aki 2022-ben és tavaly még első volt.

A Forbes a meglepetések közé sorolta, hogy 2023-hoz képest kilenc helyett ugrott előre a Valmar (4.), Marics Peti és Valkusz Milán, Palvin Barbi (6.), Rúzsa Magdi (9.) helyét, illetve azt, hogy 2024-ben Geszti Péter (9.) hosszú idő után újra a listára került.

Azt írják, hogy az újoncok közül Krausz Gábor (10.) az elmúlt egy év leggyakoribb címlapszereplője volt, Jákob Zoltán (14.) majdnem kétmilliós közösségimédia-birodalmat verbuvált magának, T. Dannyt (20.) pedig az online jelenlét húzta fel iszonyatosan.

A legkedveltebb celeb még mindig Borbás Marcsi (13.), a leghitelesebb pedig D. Tóth Krisztina (23.). Csobot Adél (21.) jócskán visszaesett a tavalyi 9. helyhez képest, és Hosszú Katinka (24.) is tizennyolc helyet zuhant. Végül a Forbes listájáról az is kiderült, hogy a legértékesebb harmincból idén olyan nevek szorultak ki, mint Alföldi Róbert (2014-ben és 2015-ben még első volt), Tóth Gabi és Stohl András.

De ki az az Azahriah?

A zenész eredeti neve Baukó Attila, Artisjus-díjas magyar énekes, dalszerző és youtuber. A videómegosztón először a Paul Street YouTube-csatorna Rejtélyek nyomdokában című sorozatával vált ismertté, amelyben elsősorban ijesztő és rejtélyes témákról készített videókat.

Gyermekkora óta gitározik, dalszövegírással és hangkeveréssel 2017-ben kezdett komolyabban foglalkozni. Dalait 2019-től publikálja Azahriah művésznéven. Debütáló, angol nyelvű albumát 2020. április 15-én adta ki, aminek a címe I'm Worse volt. Második angol nyelvű albumát 2021. június 29-én adta ki Camouflage néven.

Az áttörést a Molnár Attila (DESH) közreműködésével készült, 2020 novemberében publikált RÉT című dal jelentette, amivel felkerültek a Mahasz slágerlistájára is. A duó 2021 májusában kiadott MIND1 című száma rögtön a Mahasz Stream Top 40 slágerlista 9. helyén nyitott, majd listavezetőként is szerepelt. A 2021 júliusában megjelent EL BARTO ugyanezen a listán a 6. helyet érte el. Azahriah-t 2021 novemberében az MTV EMA díjátadóján 2021 legjobb magyar előadójának hirdették ki. A 2022-ben publikált tevagyazalány (ami a 34. helyet érte el), valamint a MIND1 című számuk 2022 májusában (több új szerzemény mellett) felkerült a páros A ló túloldalán címmel megjelent stúdióalbumára is.

(Kiemelt képünkön Baukó Attila, Azahriah látható. Forrás: Azahriah hivatalos Instagram oldala)