Azahriah cége háromszázmillió forintos bevétellel zárta a tavalyi évet

Az üstökösként berobbant Azahriah idén még nagyobb bevételre számíthat. 

2024. július 17., 13:47

Szerző:

Azahriah Geminia Kft. nevű, 2022 júniusában alapított cége a 2023-as évet 304 millió forintos bevétellel, 241 milliós adózott eredménnyel zárta – tudta meg a 24.hu az Elektronikus Beszámoló Portálra felkerült adatokból. Ahol az is kiderült, hogy a 2023. üzleti évben keletkezett 241 milliós adózott eredmény felhasználására vonatkozóan 188 millió forint osztalék került jóváhagyásra. 

Nem kis ugrás az előző, 2022-es évhez képest, amikor a cég, melynek Baukó Attila a tulajdonosa és az ügyvezetője is, 60 milliós bevételt és 53 milliós profitot tudhatott magáénak. Azóta Azahriah népszerűsége hihetetlen magasságokba tört, a YouTube-on és a Spotify-on is a leghallgatottabb előadó a magyar nézők körében. A legtöbbet streamelt hazai dal: Azahriah Introvertált dala, amely több mint 13 milliószor került lejátszásra. A magyarok által hallgatott listák esetében mind az összesített, mint a hazai listáknál az első tíz helyre nyolc dala fért fel.

Idén Azahriah még nagyobb bevételre számíthat

Az idei évet még nagyobb bevétellel és profittal zárhatja a fiatal énekes, elég, ha csak három teltházas Puskás Arénában megtartott koncertjét nézzük, amivel hatszázmillió nyereséget termelt. Európai koncertkörútja és fesztiválokon való fellépései is a bevételt gyarapíthatják, ahogy a Tisza márkával közösen kialakított kollekció is. És hogy mihez kezd Azahriah az általa megkeresett nem kevés összeggel?

Friderikusz Sándor podcastjában így mesélt erről: „Ezek már olyan összegek igazából, hogy nem is nagyon találnék már impulzust abban, hogy ezt elköltsem. Max ha szerencsejátékoznak vagy valami végtelen pénz nyelőcsőbe találnám meg az élvezetemet, akkor biztos, hogy hogy el tudnám költeni. Egyébként ez nekem olyan mennyiségű pénz - nyilván meg se közelíteni az igazi gazdagokat, de - ez annyi, hogy én ezt nem tudom már mire költeni” – idézte az énekest a Pénzcentrum

Azt azért hozzátette, hogy  vett drága gitárokat, drága ruhákat, cipőket, ezen kívül pedig az életszínvonala fenntartására költ. A legnagyobb luxusnak a pénz kapcsán pedig az anyagi szabadságot, biztonságot érzi. Azt, hogy félre van téve annyi pénz, hogy bármi baj éri, ne legyen kiszolgáltatott. 

(Kiemelt képünk forrása: Azahriah Facebook-oldala)