Kiderült: Azahriah egyetlen koncertjével csillagászati összeget keresett

Azahriah a legfiatalabb előadó, aki megtöltötte a Papp László Budapest Sportarénát, és ennek meg is lett a gyümölcse.

2023. május 3., 14:16

Szerző:

A márciusi teltházas koncert a Sportarénában sokat hozott a konyhára az énekesnek, a 21 éves Baukó Attila, vagyis Azahriah csaknem százmillió Forintot keresett ezzel a koncerttel.

„Körülbelül 40–50 millió forintba került a technikai kivitelezése, valamint a produkciós díja a koncertnek, a jegybevétel végül százmillió forint felett alakult"

– erről a Forbes magazinnak beszélt, ahogyan arról is, hogy mennyire meglepte a hatalmas tömeg. 

„Napszemüvegben voltam, az első három–négy sorig láttam. Egyszer csak feltűnt, hogy mintha nem élnék a bulit. Alig hallok valamit, néha volt taps a dalok végén, de ennyi. Ekkor fogtam fel, hogy valójában csak nem adták be a közönséghangot a fülembe. Mikor visszanéztem a videót, én is meglepődtem, milyen hangulat volt a koncerten.”

A sztár a zenei stílusának kialakulásáról is beszélt, a népzene és az arab világzene ötvözése gyerekkorára vezethető vissza. Az énekest mostanában az is foglalkoztatja, hogy külföldön is megjelenjen zenéjével, de vannak fenntartásai ezzel. 

 

„Érzek abban némi gúnyt, amikor azt mondják, hogy »na majd most eljön a messiás, exportcikk lesz a 21 éves gyerekből, körbejárja a világot«. Aztán ha ne adj’ isten csak 500 ember előtt fogok játszani, akkor majd jönnek megint, hogy ők megmondták, hogy nem lesz belőlem senki külföldön”

 

– fogalmazott a fiatal sztár.

(Kiemelt kép: Azahriah Instagramja)