Carson Coma, Wellhello, Dzsúdló és Azariah is lesz idén az EFOTT fesztiválon

A legnagyobb magyar sztárokkal és legendákkal várja látogatóit az EFOTT fesztivál július 12. és 16. között a Velencei-tónál. Hat színpadon több mint 100 fellépőt láthatnak a fesztiválozók, többek között a VALMAR, Azahriah, a Wellhello, a Halott Pénz, Majka vagy a nagyszínpadra visszatérő Korda György és Balázs Klári produkcióját.

2023. március 24., 21:14

Szerző:

„Az egyetemisták fesztiváljaként a 18-29 éves korosztály egyik legkedveltebb nyári programja az EFOTT. Látogatóink igényeit szem előtt tartva hallgatóbarát árakat, sokféle zenei stílust, tartalmas nappali programokat és rengeteg közösségi élményt kínálunk” – tájékoztat Budai Marcell, az EFOTT fesztivál sajtófőnöke. Hat színpadon több mint 100 fellépővel várják a látogatókat július 12. és 16. között a Velencei-tónál.



Szerdán a középiskolások és a fiatal egyetemisták kedvencei – a Carson Coma, T. Danny, a BSW és a VALMAR – veszik birtokba a nagyszínpadot.

A csütörtök az örök egyetemistáké, a '90-es és 2000-es évek nagy hazai és külföldi sztárjaival, egy különleges Best of Geszti-produkcióval, valamint az EFOTT nagyszínpadára visszatérő legendás párossal, Korda Györggyel és Balázs Klárival. Pénteken a Wellhello, Dzsúdló és a Halott Pénz, szombaton pedig többek között a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, valamint Majka koncertje várja a látogatókat.



Az egyetemisták legnagyobb fesztiváljának házigazdája a Pannon Egyetem lesz – az intézmény székhelye, Veszprém idén Európa Kulturális Fővárosa. Az EFOTT hagyományaihoz híven továbbra is kiemelt szerepet szán programjai között az egyetemes kultúra, valamint a magyar felsőoktatás kínálta lehetőségek bemutatására, népszerűsítésére.

„Az elmúlt években egyre inkább felértékelődik a fiatalok számára a közösségi élmény és a tartalmas nappali programok szerepe a fesztiválon. Az egyetemi mindennapokat bemutató UNIversumban számos felsőoktatási intézmény és programlehetőség várja majd az érdeklődőket. Olyan értékek kapnak főszerepet a programokban, mint a fenntarthatóság, a digitalizáció, a sport és a mentális egészség, a karrier vagy az egészséges életmód” – fogalmaz Budai Marcell.

(Kiemelt képünk: Az EFOTT fesztivál felirata a Velencei-tó melletti Sukorón 2022. július 16-én. A fesztivált július 13-17. között rendezik a Fejér megyei településen. Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

Családja, barátai, pályatársai, tisztelői kísérték utolsó útjára Tordy Géza Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas színművészt, rendezőt, érdemes és kiváló művészt, a nemzet színészét, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagját csütörtökön Budapesten, a Farkasréti temetőben.

Minden évben április 16-án tisztelgünk a holokauszt magyarországi áldozatinak emléke előtt. A nap arra emlékeztet, hogy 1944-ben április 16-án kezdték meg az első gettók és gyűjtőtáborok felállítását hazánkban. A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapját megelőző délutánon Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat megemlékezést tartott az Óbudai Zsinagóga falára állított emléktáblánál. 

A magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. Engedjék meg, hogy ezen a napon mi is tisztelegjünk a magyar líra előtt, ezúttal Nagy László csodálatos versével.