Vajna Tímea újraéli gyászát

„Bárcsak átölelhetnélek még egyszer jó szorosan…” – szomorú napon posztolt megható képet Andy Vajnáról.

2024. január 20., 15:44

Szerző:

Ma öt éve, hogy elhunyt Andy Vajna, emléke azonban máig tovább él nemcsak a filmiparban, de a szerettei közt is. Különösen igaz ez az özvegyére, Vajna Tímeára, aki ezen öt év alatt ugyan a szerelmet illetően már továbblépett és újra megházasodott, de mégis rengetegszer osztja meg közösségi oldalán, hogy egyes pillanatokban előtörnek benne az emlékek Andyről – írja a Blikk.

A sírról egy fotót is megosztott az Instagram-oldalán, és írt pár szép szót is a képhez.

„Drága Andy. 5 éve. Ezen a napon minden más, mélyen érint meg a gyász. Nincs már velünk, kit annyira szerettünk, ma lélekben együtt lehetünk. Vigyázol ránk onnan fentről s lelkünkhöz szólsz a végtelenből. Sohasem halványul szívünkben emléked, sohasem szűnik meg lelkünk gyásza érted… Mindig imádkozok Hozzád és köszönöm, hogy megóvsz minden rossztól… Bárcsak átölelhetnélek még egyszer jó szorosan… és nevethetnénk együtt… olyan Andysen” – írta.

Andy Vajna halálakor írtuk

Életének 75. évében hosszú betegség után budapesti otthonában elhunyt Andy Vajna, a magyar és a nemzetközi filmipar meghatározó alakja, filmproducer, nemzeti filmipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Vajna András György, Andrew G. Vajna 1944-ben született Budapesten, hollywoodi producer, az etyeki Korda Filmstúdió társtulajdonosa, 2010-ig az InterCom Zrt. elnöke. 2011 januárja óta a filmipar megújításáért felelős kormánybiztos volt.2018-ban Magyarország 14. leggazdagabb és 5. legbefolyásosabb személyének minősült.

Társtulajdonosa volt az etyeki Korda Filmstúdiónak, tulajdonosa a Tv2-nek és a Rádió 1-nek, valamint a Las Vegas kaszinónak.

A filmtámogatási rendszer konszolidációját követően nevéhez fűződik a Magyar Nemzeti Filmalap létrehozása. Az ő kormánybiztosi időszakához olyan magyar filmsikerek születtek, mint a Saul fia, A nagy füzet, a Kincsem, a Testről és lélekről, az 1945 és a BÚÉK.

Nevéhez fűződnek a Rambo-filmek, A csendestárs, a Vörös Zsaru, a Total Recall, a Terminátor filmek, az Elemi ösztön, a Die Hard, Evita, az Amerikai rapszódia, a Dredd bíró, a Skarlát betű, A miniszter félrelép, a Szabadság szerelem, egyebek mellett.

A filmes szakember és kormánybiztos az Indexnek adta utolsó interjúját. Akkor elmondta, a felröppenő pletykákkal ellentétben, miszerint kormányzati támadás alatt állna, szó sincs, hiszen állandóan hozzák a dicsőségeket az országnak, kinevezése óta a magyar filmek több mint 300 nemzetközi díjat zsebeltek be.

(Kiemelt képünk forrása: Vajna Tímea Instagram-oldala)