Alföldi Róbert elárulta, miért nem szerezte meg a jogosítványt

Alföldi Róbert egy friss interjúban mesélte el az évtizedekkel ezelőtti esetet.

2023. december 7., 09:38

Szerző:

Megjelent Alföldi Róbert életrajzi könyve, és az 56 éves színész-rendező ebből az alkalomból került a Best magazin borítójára. A címlap szerint Alföldi Róbert úgy érzi, bizonyos szempontból megmaradt szorongó falusi gyereknek.

A magazin tartalmaz többek között egy érdekes sztorit arról, hogy Alföldi Róbertnek miért nincsen jogosítványa. A történet egy nyilvános könyvbemutatón hangzottak el nemrégiben.

„Az átkos szocializmusban, még a főiskolai tanulmányaim alatt szerettem volna jogosítványt szerezni. Elkezdtem, egyrészről nem szerettem, mert korán kellett kelni, ami nehezen ment, de ezt megoldottam. Az oktatómmal voltak gondjaim, olyan maffiózószerű ember volt, amit nehezen viseltem. Sőt sehogy”

– idézi a Nemzeti Színház egykori igazgatójának szavait a Blikk. A fenti leírás alapján úgy kell elképzelni, hogy mindez 1987-89 között történhetett, hiszen Alföldi Róbert 1987-től járt a főiskolára.

A sztori mindenesetre így folytatódik:

„az oktatóm folyton üvöltött és megalázott. »Szívem, nem tudja, hogy kell indulni?!« A stílusa meghatározta a vezetésem egész hangulatát, és miután tudtam, az oktatóm minden bizonnyal nem fog megváltozni, az egyik alkalommal, ránéztem, bocsánatot kértem, és azt mondtam neki: »A kurva anyád«, és kiszálltam az autóból.”

A színész azóta sem szerezte meg a jogosítványt.

(A kiemelt kép a Cicaverzum című filmből való, forrás: Alföldi Róbert Facebookja)