Ábel Anita: Szégyellem, hogy a sztrókja óta nem hívtam Kulka Jánost

Pedig a két színész között egy időben szoros baráti viszony volt.

2021. november 23., 07:52

Szerző:

„Az emberek elfelejtenek. Tudom, hogy az van emögött, hogy zavarban vannak. De nem baj. Megnyugodtam. Megvilágosodtam. Elfogadtam, hogy ez van”

– monda Kulka János egy 2018-as interjúban a Blikknek azzal kapcsolatban, hogy 2016-os sztrókja után sok barát eltűnt mellőle.

Erről a témáról most Ábel Anita beszélt a Blikk egy friss, videós interjújában, Szabó Győző kérdésére: azt mondja, ő sem tudta, hogyan közeledjen Kulkához, ezért azóta sem beszélt vele, még telefonon sem hívta fel azóta, hogy nála 17 évvel idősebb színészkollégája annak idején kórházba került.

„Akkor én nem kerestem őt, amit én egyrészt szégyellek, de nem tudtam, hogyan tegyem. Egy ilyen helyzetben, amikor előtte már egy-két évig nincs olyan viszony, akkor mit mondasz?”

– vallja be Ábel Anita, amire Szabó Győző hozzáteszi, hogy ő maga is így volt vele sokáig, de ő végül aztán beszélt Kulkával. Ábel Anita visszaemlékszik, hogy ők a Szomszédok sok-sok éves közös munkája révén nagyon közeli barátságba kerültek egymással, de a sztrók előtti néhány évben már nem volt olyan közeli közöttük a viszony. Ez is hozzájárult, hogy a színésznő-műsorvezető csak a közös barátokon keresztül tájékozódott Kulka állapotáról, aki jelenleg depresszióval küzd.

„Persze Schell Jucin, Lang Györgyin, Falusi Mariannon keresztül kérdeztem, hogy mi van, hogy van, így mindig tudtam az állomásokat. [...] Kérdeztem Schell Jucit, hívjam-e. Egyáltalán hogy reagálna? Mert a szere­tetem felé s az, amilyen viszonyban voltunk, az nem szűnt meg. De nyilván nekem is voltak élethelyzetek... Pont a napokban gondolkodtam ezen, hogy ne legyek ekkora gyökér”

– zárja a beszélgetést Ábel Anita.

(Kiemelt kép: dfp.hu)