Vb-2022 – Katar azt ígéri időben befejezik a terepmunkákat

Jóval a rajt előtt befejezik majd az utcai terepmunkákat is a katari labdarúgó-világbajnokság szervezői – ígérte Nasszer al-Hater, az előkészületekért és a lebonyolításért felelős testület vezetője.

2022. július 4., 16:38

Szerző:

A főszervező a vb-re kijutott csapatok képviselői számára szervezett kétnapos szeminárium megnyitásakor beszélt arról – a Dohában jelenleg még sokfelé látható építkezésekre utalva –, hogy az utolsó simításokkal is végezni fognak bőven a november 21-i rajt előtt.

A küldöttségeket a dohai St. Regis Hotelbe hívták, a 32 válogatott illetékesei számos témakört – a logisztikát, a vámszabályozást, az akkreditációt, a szállítást, az egészségügyi előírásokat, a biztonságot, a marketinget, a játékszabályokat és a bíráskodást – érintően kapnak napra kész információt. Lehetőségük lesz megtekinteni a stadionokban folyó munkálatokat, illetve a hoteleket és az edzésekre rendelkezésre álló létesítményeket. Néhány csapat már kiválasztotta főhadiszállást, de a hivatalos lista még nem készült el.

Ami a játékot magát illeti, a FIFA a múlt héten jelentette be, hogy a vb-n bemutatkozik a félautomata videobírós rendszer, amely a leshelyzetek gyorsabb eldöntésében segíti majd a játékvezetőket, és egy héttel korábban, hogy 23 helyett 26 fős kereteket jelölhetnek a szövetségi kapitányok.

A világbajnokság december 18-ig tart.

(Kiemelt kép: A FIFA-világbajnoki válogatott megbeszélése a katari fővárosban, Dohában, 2022. július 4-én. Fotó: KARIM JAAFAR / AFP)