Varnyú Alex nem tud Pekingbe utazni, megint pozitív a tesztje

Több mint egy hete vár.

2022. február 5., 19:31

Szerző:

Ismételten pozitív lett Varnyú Alex rövidpályás gyorskorcsolyázó koronavírustesztje, így nem tud vasárnap kiutazni a pekingi téli olimpiára. Erről Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edző-menedzsere tájékoztatta az MTI-t, helyi idő szerint vasárnap hajnalban.

A férfi váltóban tartaléknak jelölt versenyző először január 25-én adott pozitív tesztet, ezért az eredeti időpontban nem tudott elrepülni a kínai fővárosba.

Varnyút azóta naponta ellenőrzik, már több negatív teszteredménye volt, és a hétvégén utazhatott volna Pekingbe. A versenyző tünetmentes. A kiutazáshoz öt egymást követő napon át negatív eredményre van szükség. A férfi váltó – amelyben a magyarok címvédőként lépnek jégre – elődöntőjét pénteken, döntőjét pedig február 16-án tartják. A rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottban korábban volt már koronavírusos eset: az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang emiatt csak egy héttel a többiek után, szerdán érkezett meg Pekingbe.

Ő, valamint testvére, Liu Shaolin Sándor, Krueger John-Henry, Jászapáti Petra és Kónya Zsófia szombaton a vegyesváltóban bronzérmet szerzett.

 

(kiemelt kép: MTI/Illyés Tibor)