Valter Attila átvette a vezetést összetettben a Giro d'Italián

A következő futamon már a rózsaszín trikóban versenyezhet, első magyarként a verseny történetében.

2021. május 13., 17:32

Szerző:

Valter Attila szenzációs teljesítményt nyújtott a Giro d'Italia országúti kerékpáros-körverseny hatodik szakaszán, a legnagyobb esélyesekkel is tartotta a lépést, így átvette a vezetést összetettben, és pénteken felveheti a rózsaszín trikót – írja a Nemzeti Sport.

A Groupama-FDJ magyar bringása a 12. helyen ért célba a Grotte di Frasassi és Ascoli Piceno közötti 160 kilométeres hegyi szakaszon, de az összetettben a csütörtöki etap kezdetén még előtte álló, mindhárom versenyzőt megelőzte, a mögötte lévő nagy esélyesektől pedig alig maradt el, így a legjobb fiatal versenyzőnek járó fehér mellé megszerezte az éllovast megillető, legendás rózsaszín trikót. A 22 esztendős Valter az összetettben 11 másodperccel vezet a belga Remco Evenepoel és 16-tal a Tour de France-győztes kolumbiai Egan Bernal előtt.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a keddi etapon Valter Attila fantasztikus versenyzéssel hatodikként ért célba, ezzel az összetett ötödik helyére lépett előre, és átvette a legjobb 25 éven aluli versenyzőnek járó fehér trikót. Magyar kerekes még soha sem viselhetett megkülönböztető trikót háromhetes viadalon, a vezetőnek pedig járó rózsaszín trikó elérése így még nagyobb teljesítmény.

 (Kiemelt képünk: Valter Attila ünnepel a rózsaszín trikóban - Fotó: Dario BELINGHERI / AFP)