A legnagyobb sprintersztárok indulnak az idei Tour de Hongrie-n

A világ legnagyobb sprintersztárjai indulnak a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körversenyen, köztük a négyszeres Tour de France győztes Chris Froome.

2023. május 3., 14:59

Szerző:

„Azt is mondhatnám, hogy sprintervilágbajnokságot szervezünk” jövő szerdától vasárnapig Magyarországon – jelentette ki az esemény főszervezője Kaposváron szerdán.

Eisenkrammer Károly a témában tartott sajtótájékoztatón a viadal legnevesebb versenyzői között említette az országúton 2019-ben Európa-bajnok, pályán 2016-ban omniumban olimpiai bajnok, a 2018-as Giro d'Italia pontversenyében első olasz Elia Vivianit, a hét háromhetes viadalt, közte négy Tour de France-t nyert Chris Froome-ot, és a szintén Tour-, valamint Giro d'Italia-győztes kolumbiai Egan Bernalt.

A számos világsztár részvétele az elmúlt évek szorgos, profi, a partnereinkkel, a városokkal, a rendőrséggel, a Magyar Közúttal és a szponzorokkal végzett munka eredménye, amelynek révén a 44. magyar körverseny a nemzetközi szövetség (UCI) ProSeries-sorozatába tartozik – hangoztatta. Úgy vélte: a Tour de Hongrie ma már „biztos pont a profi kerékpáros életben”, amire lehet számítani, a verseny jó utakat, kiváló szállásokat biztosít a versenyzőknek, akiknek küzdelmét a kerékpársportot szerető sok szurkoló kíséri figyelemmel.

Emlékeztetett rá: a 879 kilométer össztávú, a tervek szerint 22 csapat részvételével zajló verseny csapatbemutatója jövő kedden lesz Keszthelyen. Az első szakaszt szerdán rendezik Szentgotthárd környékén, a másodikat Zalaegerszeg és Keszthely, a harmadikat Kaposvár és Pécs, a negyediket Martonvásár és Dobogókő között, az ötödiket pedig Budapesten.

„A világ legszebb versenyét szervezzük idén, Szentgotthárdtól Budapestig minden állomás gyönyörűszép” – jelentette ki Eisenkrammer Károly, utalva az útvonalon található természeti és épített értékekre. 

A főszervező a harmadik, Kaposvárról induló szakaszról azt mondta: a tavalyi Giro d'Italia által is érintett vármegyeszékhelyen a versenyzők a Csiky Gergely Színház elől indulva Toponár felé haladva, majd a bevárosba visszatérve egy városi kört tesznek meg, amelybe egy részhajrát is beiktatnak. Akik szeretnének találkozni a versenyzőkkel, azoknak célszerű a színházhoz jönniük, ahol a rajt előtt másfél-két órát töltenek a csapatok – hívta fel a figyelmet.

Az M4 Sport élőben közvetíti a keddi keszthelyi csapatbemutatót, valamint teljes hosszában az összes szakaszt.

(Kiemelt képünk: Hrenkó Norbert (magyar válogatott) (b) és Filutás Viktor (a Giotti Victoria Savini Due csapat tagja) a 42. Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny ötödik, utolsó szakaszán Budapesten 2021. május 16-án. MTI/Szigetváry Zsolt)