Tour de Hongrie - Damien Howsoné a sárga trikó, Theuns nyerte a záróetapot

A szakasz legjobb magyarja a válogatott Karl Ádám lett, míg az összetettben a legjobb magyarként Pelikán János zárt, így megtartotta a fehér trikót.

2021. május 16., 15:15

Szerző:

Az ausztrál Damien Howson vasárnap megtartotta a sárga trikót a Tour de Hongrie országúti kerékpáros körverseny záró etapján, a 92 kilométeres budapesti körözés végén Edward Theuns bizonyult a leggyorsabbnak.

A fővárosba négy év után visszatérő magyar körverseny ötödik szakaszán a várakozásoknak megfelelően mezőnyhajrá döntött, ebben bizonyult legjobbnak a Trek-Segafredo belga versenyzője.

A BikeExchange 28 esztendős bringása, Howson az immár 42. kiírásánál járó verseny első ausztrál bajnoka. A szakasz legjobb magyarja a válogatott Karl Ádám lett, míg az összetettben a legjobb magyarként Pelikán János zárt, így megtartotta a fehér trikót.

(MTI)

(Kiemelt kép: Merész Márton)

 

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias időjárás április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján április 15. és 21. között 9200-an fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) a honlapján csütörtökön közzétett jelentésében. Akut légúti fertőzéssel 132 800 ember kereste fel orvosát. A tájékoztatás szerint az influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz fordulók 31,6 százaléka gyerek, 33,5 százaléka 15-34 éves, 24,4 százaléka 35-59 éves, míg 10,5 százaléka a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.