Történt egy kis malőr, mielőtt medencébe ugrott Milák Kristóf

Elárulta, mi szakította ki a fókuszból. És a verseny után még fel is bosszantották.

2021. július 28., 07:51

Szerző:

Elszakadt a gatyája verseny előtt, és már a beugrás pillanatában tudta, hogy nem lesz meg a világcsúcs. Ezt mondta Milák Kristóf miután 200 méter pillangón szenzációsat úszott, és két testhosszal, 1:51:25 minden idők harmadik legjobb eredményével, olimpiai bajnok lett. 

„A verseny előtt elszakadt a gatyám, így már beugráskor tudtam, hogy nem lesz meg a világcsúcs. Egy ilyen kis apróság is teljesen kiszakítja az embert a fókuszból. De nem vagyok csalódott, akár holnap Kecskeméten is lehet világcsúcsot úszni” – mondta Milák Kristóf a verseny után.

A verseny utáni sajtótájékoztatón azt mondta, a call roomban öltözött át, néhány perccel a döntő előtt. „Kicsit csalódott vagyok, hogy nem jött össze a világcsúcs.” Mint azt az Index írja, ezután kissé mérgesen magához ragadta a szót, miután egy újságírói kérdés a másik két dobogós úszó esélytelenségét firtatta. „Ha én tiszteletet tudok adni a versenytársaimnak, akkor olyan kérdéseket tegyenek fel, ami szintén tiszteli a többieket. Az ilyennel fel lehet bosszantani” – mondta Milák Kristóf.

Aki azt is elárulta, kipróbálja-e magát más versenyszámokban: „Egyelőre szeretnék eljutni a 100 méter pillangó olimpiai döntőjéig is, ott egy jót úszni – kezdte Milák Kristóf, hozzátéve, „ha eltelik két hónap az olimpia után úgy, hogy vizet sem láttam, majd akkor gondolkodom rajta, hogy milyen más számban próbáljam ki magam”. 

Mint írtuk, olimpiai csúccsal nyerte meg a férfi 200 méter pillangó döntőjét Milák Kristóf, míg Kenderesi Tamás hét századdal maradt le a dobogóról, és a negyedik helyen végzett. Milák Kristófnak az úszólegenda, Michael Phelps üzent, csupa elismerő szavakat írt a magyar úszónak. Korábban egyébként az amerikai úszó volt a szám egyeduralkodója. Milák Kristófnak Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált

(Kiemelt kép: A későbbi győztes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban, 2021. július 28-án. Fotó. Kovács Tamás / MTI)