Ezt írta Orbán Viktor Milák Kristóf aranyára

A miniszterelnök büszke a magyar olimpikonokra.

2021. július 28., 07:09

Szerző:

A Facebookon gratulált Orbán Viktor Milák Kristóf aranyérméhez. A miniszterelnök büszke a magyar olimpikonokra. Amikor Szilágyi Áron aranyat szerzett, akkor neki is gratulált. A kormányfő megjegyezte azt is, hogy Milák Kristóf két testhosszal győzte le ellenfeleit. 

„Két testhosszal a világ előtt. Szép volt, Milák Kristóf! Büszkék vagyunk!” – írta Facebook-oldalán Orbán Viktor az úszó győzelmére reagálva. Milák szerda hajnalban a tokiói olimpia második magyar aranyérmét szerezte meg a vívó, Szilágyi Áron után. A világbajnok és világcsúcstartó Milák a 200 méter pillangó versenyszámot nyerte meg. Az úszó 1:51:25 perccel, azaz minden idők harmadik legjobb eredményével ért célba, majdnem két testhosszal leúszva az ezüstérmes Honda Tomorut.

 
Kiemelt kép: Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutama után a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban, 2021. július 26-án. Az úszó a legjobb idővel jutott tovább, 1:53.58 perccel nyerte futamát. Fotó: Kovács Tamás / MTI)