Aranyérmet szerzett Milák Kristóf

Milák Kristóf olimpiai bajnok, Kenderesi Tamás negyedik lett 200 méter pillangón.

2021. július 28., 04:06

Szerző:

A világbajnok és világcsúcstartó Milák Kristóf aranyérmet nyert 200 méter pillangón a tokiói olimpia úszóversenyének szerdai napján. A szám másik magyar indulója, Kenderesi Tamás negyedik lett.

 A hajrában már csak az volt a kérdés, hogy Milák milyen idővel diadalmaskodik, végül 1:51:25 perccel, minden idők harmadik legjobb eredményével, amellyel megdöntötte a legendás Michael Phelps pekingi, 2008-as olimpiai csúcsát – derül ki az MTI közleményéből. Eközben a Rióban bronzérmes Kenderesi egészen a negyedik helyig jött fel, végül 1:54.52 perccel csapott a célba, hét századdal lemaradva a bronzéremről.

 „A verseny előtt elszakadt a gatyám, így már beugráskor tudtam, hogy nem lesz meg a világcsúcs. Egy ilyen kis apróság is teljesen kiszakítja az embert a fókuszból. De nem vagyok csalódott, akár holnap Kecskeméten is lehet világcsúcsot úszni” – mondta Milák a verseny után.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a világbajnoki címvédő Milák Kristóf a várakozásoknak megfelelően a legjobb idővel, míg a Rióban bronzérmes Kenderesi Tamás ötödikként jutott a 200 méter pillangó szerdai fináléjába a tokiói olimpia úszóversenyének keddi elődöntőjéből. Milák Kristóf a döntőben olimpiai bajnok lett. 

(Kiemelt kép: Az aranyérmes Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás eredményhirdetésén a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizesközpontban 2021. július 28-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI)