Tizedik helyen a magyar jégtáncosok

A jégtáncosoknál az olasz Charlene Guignard, Marco Fabbri kettős áll az élen a ritmustáncot követően a finnországi Espooban zajló műkorcsolya Európa-bajnokság pénteki napján, az Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics magyar duó a 23 induló között a tizedik helyről várja a kűrt.

2023. január 27., 17:29

Szerző:

 Az orosz születésű Ignateva és az ukrán születésű Szemko ugyan több mint öt ponttal elmaradt eddigi legjobb ritmustáncától, de így is jelentősen előre lépett a tavalyi szerepléséhez képest, ugyanis a 2022-es kontinensviadalon 18. helyen végzett. A legjobbak közül a 2019-ben és tavaly bronzérmes Charlene Guignard és Marco Fabbri kapta a legmagasabb pontszámot, de az olaszok előnye még a másfél pontot sem éri el, így a legjobb húsz duót felvonultató kűrben izgalmas verseny várható köztük és a brit Lilah Fear, Lewis Gibson kettős között.

A finnországi kontinensviadal 17 órától a férfiak szabadkorcsolyázásával folytatódik, melyben Vlasenko Alekszandr is érdekelt. A jégtáncosok kűrjét szombaton 17.30-tól rendezik.

Eredmények:
    jégtánc ritmustánc:
1. Charlene Guignard, Marco Fabbri (olasz) 85,53 pont
2. Lilah Fear, Lewis Gibson (brit) 84,12
3. Juulia Turkkila, Matthias Versluis (finn) 77,56
...10. Ignateva Mariia, Szemko Danijil Leonyidovics 65,04

(Kiemelt kép: Mariia Ignateva és Danijil Leonyidovics a jégtánc ritmustáncát mutatja be a párosok versenyében a finnországi Espoóban rendezett műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokságon 2023. január 27-én. Fotó: MTI/EPA/Compic/Mauri Ratilainen)