Távozott a Tatabánya kézilabdacsapatának vezetőedzője

Vladan Matics távozott a Grundfos Tatabánya KC férfi kézilabdacsapatának vezetőedzői posztjáról.

2021. október 23., 21:03

Szerző:

A klub közösségi oldalának szombati beszámolója szerint a tréner a pénteki bajnoki mérkőzést követően jelezte a vezetőségnek, hogy a szezon hátralévő részében egészségi állapota miatt nem tud a csapat rendelkezésére állni vezetőedzőként. Távozása ellenére abban állapodtak meg a felek, hogy Matics a jövőben is a klub kötelékében marad – írta azt MTI.

A szakvezető több mint hét éve vette át a Tatabánya irányítását, azóta a csapat valamennyi befejezett szezonban bronzérmes lett az NB I-ben, így elindulhatott a második számú európai kupasorozatban. A felkészülést a jövő héten Sibalin Jakab másodedző és Ilyés Ferenc klubmenedzser vezeti, a vezetőség pedig azon dolgozik, hogy mielőbb megoldást találjon a jelenlegi helyzetre, ennek érdekében már megkezdte az egyeztetéseket.

Marosi László klubelnök az elmúlt két évben több alkalommal is elismerte, hogy a klub komoly anyagi nehézségekkel küzd, ám ezek enyhülhetnek a MOL-csoport idény nyáron bejelentett támogatói szerepvállalásával. A Tatabánya az előző idényben mind a tíz csoportmérkőzését elveszítette az Európa-ligában, de a bajnoki bronzérmet ismét sikerült megszereznie. A mostani szezonban a Gyöngyöstől nyolc, a címvédő Szegedtől 11, pénteken az újonc NEKA-tól tíz góllal kapott ki, a Dabassal döntetlent játszott, az Európa-liga csoportkörének első fordulójában pedig nyolc találattal alulmaradt a görög AEK Athén otthonában.

A több magyar válogatott játékost foglalkoztató együttes kedden a portugál Sporting CP-t fogadja Győrben, majd Balatonfüredre látogat az NB I következő körében.

(Kiemelt kép: Csoknyai István (b) és Vladan Matics (j) szövetségi kapitányok, előtérben Sipos Adrián (j2), a magyar válogatott tagja a német-dán közös rendezésű férfi kézilabda-világbajnokság csoportkörének 4. fordulójában játszott Magyarország - Egyiptom mérkőzésen Koppenhágában 2019. január 16-án. A magyar csapat 30-30-as döntetlent játszott, ezzel biztosította továbbjutását a középdöntőbe. Koppenhága, 2019. január 16. Fotó: MTI/Illyés Tibor)