Eddig titkolták: sztrókot kapott a Forma-1-es világbajnok

Most hozták nyilvánosságra, hogy a háromszoros Forma-1-es világbajnok Sir Jackie Stewart sztrókon esett át bő egy hónappal ezelőtt.

2023. július 8., 07:22

Szerző:

A 84 esztendős legenda még a májusi Miami Nagydíj után vett részt Hussein Jordán koronaherceg esküvőjén, azaz csak vett volna, mert mint az most kiderült, a ceremónia előtti estén sztrókot kapott.

Azonnal kórházba vitték, ahol ellátták, majd később Bahrein koronahercege felajánlotta, hogy a magángépén repülhet haza Európába, ahol megkezdte a fizikoterápiát, azóta pedig már annyira felépült, hogy ott lesz a hétvégi Brit Nagydíjon.

Sir Jackie Stewart szerint az vezetett a minisztrókhoz, hogy a Miami Nagydíj után közvetlenül az Egyesült Királyságba repült egy temetésre, majd egy éjszakát Genfben töltött, mielőtt továbbutazott Jordániába az esküvőre, a feszített menetrend pedig megbosszulta magát.

„Felébredtem az éjszaka és furcsán éreztem magam, majd elájultam. Utána nem emlékszem semmire, eléggé hosszú ideig voltam eszméletlen” – idézte fel a történteket a Daily Mailnek.

”A fiam, Paul és a felesége is ott voltak az esküvőn, egy másik szobában egy másik emeleten. A mai napig nem tudom, hogy miként jutottam el Paul szobájába, de valamennyire ébernek kellett lennem, hogy szóljak neki.”

Ezt követően mentő jött érte, a továbbiakra nem emlékszik. Mint fogalmazott „Őfelsége az elérhető legjobb orvosokat szerezte meg nekem. A lehető leggyorsabban haza akartam menni, Bahrein koronahercege pedig nagyon nagylelkűen odaadta a repülőgépét, hogy visszavigyen Európába. Addigra elég jól voltam, noha a járás még nem ment valami jól. Sok fizikoterápiát csinálok, és már szinte tökéletes a járásom. Amennyiben minden jól megy, a hétvégén két napig Silverstone-ban leszek” – idézi a nyilatkozatát a rallycafe.hu

(Kiemelt kép: Sir John Young „Jackie” Stewart, egykori brit Forma-1-es skóciai versenyző integet, amikor megérkezik egy edzés előtt a monzai Autodromo Nazionale pályára 2021. szeptember 10-én, a Forma-1-es Olasz Nagydíj előtt. Fotó: Miguel MEDINA / AFP)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.