Sorozatban hetedszer győzött a magyar női kajakpáros a világbajnokságon

A hússzoros világbajnok Csay Renáta minden idők legeredményesebb maratonversenyzője pedig negyedik lett.

2021. október 3., 19:18

Szerző:

Sorozatban hetedszer nyerte meg a magyar női kajakpáros a maratoni kajak-kenu világbajnokságot, az idei viadal zárónapján Kőhalmi Emese, Rendessy Eszter bizonyult a legjobbnak a romániai Pitesti-ben, írja az MTI.

A magyar szövetség honlapja szerint a vb-re címvédőként érkezett Csay Renáta, Czéllai-Vörös Zsófia egység negyedikként futott be. Kiemelték: Kőhalmi és Rendessy párosa két éve Pitesti-ben az utánpótlás gyorsasági vb-n, ugyanezen a pályán K-2 500 méteren lett aranyérmes, majd 2019-ben maratoni vb-címet is nyert az ifjúsági korosztályban.

A hússzoros világbajnok Csay Renáta minden idők legeredményesebb maratonversenyzője – 21 év után először nem szerzett párosban érmet a vb-n. Fia, Kolozsvári Brúnó viszont győzni tudott ifjúsági K-2-ben Sellyei Csanáddal, utóbbi arany-, előbbi pedig ezüstérmet szerzett szombaton az ifjúsági K-1-es mezőnyben.

A felnőtt férfi kajakpárosok között a Boros Adrián, Erdélyi Tamás egység lett ezüstérmes, míg a Kövér Márton, Horváth Márton páros harmadik helyezést szerzett C-2-ben. Az éremtáblázaton Magyarországon 11 arany-, 10 ezüst- és 2 bronzéremmel ismét toronymagasan győzött, megelőzve Dániát (3, 2, 1) és Ukrajnát (2, -, 2). A vb-n tizenhat nemzet versenyzői szereztek érmet, közülük nyolcan aranyat is.

(Kiemelt kép: illusztráció. Az aranyérmes Kőhalmi Emese a kajak-kenu világbajnokság kajak egyesek női 5000 méteres versenyének döntője végén a koppenhágai Bagsvaerd-tavi versenypályán 2021. szeptember 19-én. Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt)

Elveszítette veretlenségét vasárnap, a labdarúgó OTP Bank Liga 9. fordulójában a címvédő és listavezető Ferencváros, amely a mögötte kétpontos lemaradással második Kecskemét vendégeként kapott ki 2-0-ra.

Az első helyen kiemelt Novak Djokovic nyerte meg a 949 ezer dollár (380 millió forint) összdíjazású tel-avivi keménypályás férfi tenisztornát, mivel a vasárnapi döntőben legyőzte a másodikként rangsorolt horvát Marin Cilicet.