Rövidpályás úszó-vb: Szabó Szebasztián hetedik 50 méter gyorson

A döntőbe világcsúcstartóként kvalifikálta magát.

2021. december 19., 16:46

Szerző:

Szabó Szebasztián a hetedik helyen végzett 50 méter gyorson az Abu-Dzabiban zajló rövidpályás úszó-világbajnokság vasárnapi versenynapján – írja az MTI.

Szabó a finálé előtt fél órával az 50 méter pillangó elődöntőjében volt érdekelt, ahol világcsúcstartóként a legjobb idővel kvalifikálta magát a fináléba.

Az 50 méter gyors döntőjét Szabó a hatodik idővel várta. Végül felállt a rajtkőre a britek többszörös világ- és Európa-bajnoka, Benjamin Proud is, pedig délelőtt olyan hírek láttak napvilágot, hogy az angol csapatban koronavírus-fertőzés ütötte fel a fejét, ami miatt többen is kiesnek.

A döntőben Szabó parádésan, 0.57 másodperces reakció idővel kapta el a rajtot, riválisai azonban ezúttal gyorsabbak voltak, elsőként éppen Proud érintette a falat, a magyar versenyző 21.26 másodperccel lett a hetedik. Szabó ezt a számot Kazanyban 20.72-vel nyerte, azzal most a bronzot csípte volna meg.

Szabó hétfőn 50 méter pillangón a magyar küldöttség első érmének reményében ugorhat majd medencébe.
A győriek kiválósága novemberben a kazanyi Európa-bajnokságon három aranyat nyert, de közvetlenül a viadal után megfertőződött a koronavírussal, ami miatt két hetet ki kellett hagynia.

Eredmények:
férfi 50 m gyors, világbajnok: Benjamin Proud (Nagy-Britannia) 20.45 másodperc
2. Ryan Held (Egyesült Államok) 20.70
3. Joshua Liendo Edwards (Kanada) 20.76

(Kiemelt kép: Szabó Szebasztián. Fotó: Maksim Bogodvid / Sputnik / Sputnik via AFP)

A Budapest Jégkorong Akadémia HC nyerte meg a Magyar Kupát, miután a vasárnapi döntőben büntetők után 3-2-re legyőzte az osztrák ligában érdekelt Hydro Fehérvár AV19 csapatát a Tüskecsarnokban.