Roland Garros: Gálfi Dalmáék búcsúztak párosban

Gálfi Dalma és Katarzyna Piter duója búcsúzott a második fordulóban női párosban a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokságon.

2023. június 2., 14:36

Szerző:

A magyar-lengyel kettős pénteken a nyolcadik helyen kiemelt Gabriela Dabrowski, Luisa Stefani kanadai-brazil duóval szállt szembe, és a döntő szettben már 5:3-ra vezetett, de a magyar játékos nem tudta kiszerválni a meccset. Az ellenfél fordított, és 2 óra 13 perc elteltével lezárta a mérkőzést.

Gálfi egyesben már az első fordulóban búcsúzott a Roland Garroson.

Eredmény:

női páros, 2. forduló (a 16 közé jutásért): 

Gabriela Dabrowski, Luisa Stefani (kanadai, brazil, 8.)-Gálfi Dalma, Katarzyna Piter (magyar, lengyel) 4:6, 6:2, 7:5

később:

Udvardy Panna, Ysaline Bonaventure (magyar, belga) - Hszü Ji-fan, Jang Csao-hszüan (kínai, 11.) 13.00

(Kiemelt képünk: Gálfi Dalma az orosz Veronika Kugyermetova ellen játszik az amerikai nemzetközi teniszbajnokság női egyesének harmadik fordulójában a New York-i Flushing Meadowsban 2022. szeptember 2-án. Kugyermetova 6:2, 6:0 arányban győzött. MTI/AP/John Minchillo)

Hazánkat az a megtiszteltetés érte, hogy július 11-én, a franciaországi Sens városában Kollár Zsuzsanna tatai amatőr sportoló is vihette az olimpiai fáklyát. A hagyományoknak megfelelően 2024. április 16-án a görögországi Olümpiában gyújtották meg az olimpiai lángot és indult útjára a fáklya, amelyet mintegy tízezer futó visz el váltóban az olimpia helyszínére, Párizsba.

 

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.