Nacho lehet a Real új csékája

Benzema távozása után a kapitányi karszalag is más játékosa kerül.

2023. június 7., 18:41

Szerző:

Minden bizonnyal Nacho lesz a Real Madrid új csapatkapitánya, miután Karim Benzema 14 évet követően távozik a klubtól. A 33 éves spanyol játékos kapcsán így az is eldőlni látszik, hogy marad a Real alkalmazásában – írja liner.hu.

Nacho Fernandez korábban is viselhette már a csapatkapitányi karszalagot Benzema és Modric mellett, az elmúlt hónapokban pedig egyre többször volt a Real kapitánya.

A spanyol hátvéd számára így a szerződéshosszabbítás a kapitányi tisztséggel is jár majd. Nacho vélhetően egy szezonra szóló kontraktust kap a Real Madridtól.

A madridi születésű Nacho 11 éves korában került a Real ifjúsági csapatába. 2011-ben, tizenévesen már a Real Madrid Castilla csapatában játszott, majd 2011-ben José Mourinho alatt debütált az első csapatban, és 2013-tól meghatározó szerepet töltött be a keretben.

(Kiemelt képünk: Nacho Fernandez a Real Madrid Cf játékosa a Real Madrid - Athletic Club mérkőzésen a LaLiga keretében Madridban, Spanyolországban, 2023. június 4-én. (Fotó: Alvaro Medranda/NurPhoto))

Hazánkat az a megtiszteltetés érte, hogy július 11-én, a franciaországi Sens városában Kollár Zsuzsanna tatai amatőr sportoló is vihette az olimpiai fáklyát. A hagyományoknak megfelelően 2024. április 16-án a görögországi Olümpiában gyújtották meg az olimpiai lángot és indult útjára a fáklya, amelyet mintegy tízezer futó visz el váltóban az olimpia helyszínére, Párizsba.

 

Marco Rossi marad a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember az Európa-bajnokság tanulságainak átgondolását követően, pár hét múlva megkezdi a felkészülést az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre történő összetartás előkészítésével.