Ötödik meccsén is megverték a Fradit az Európa-ligában

Pont nélkül, utolsó helyen áll a Fradi csoportjában. Az utolsó fordulóban a listavezető utazik Budapestre.

2021. november 25., 21:01

Szerző:

Az ötödik meccsén sem tudott pontot szerezni az Európa-ligában a Ferencváros, amely így biztosan utolsó helyen végez majd a csoportkörben. A magyar bajnok az utolsó előtti fordulóban Sevillában, a Betis vendégeként kapott ki 2-0-ára. A spanyol együttes ezzel a győzelmével biztosította helyét a kiesés szakaszban. A csoportból a német Bayer Leverkusen léphet majd tovább az első helyen, amely csütörtökön hazai pályán verte 3-2-re a skót Celticet. 

A Ferencváros-Betis mérkőzésen a magyar csapat leginkább a félidők elején tapasztalható figyelmetlenségek miatt maradt alul a spanyol középcsapattal szemben. Az ötödik percben Hector Bellerin beívelésére érkezett kiváló tempóban Cristian Tello, aki gond nélkül passzolta be a labdát a hálóba. Komolyabb helyzetek a mérkőzés egésze alatt is leginkább a spanyolok előtt adódott, de a Fradi mindössze egygólos hátrányban várta a folytatást, így még volt remény a pontmentésre. 

A második félidő elején, az 52. percben megpecsételődött a Fradi sorsa. Ekkor ismét Hector Bellerín villant meg a vendégek közül, aki ismét pazar labdát adott társának. Sergio Canales így közvetlen a tizenhatoson kívülről tudott tüzelni, ahonnan bombagólt szerzett a bal felső sarokba, Dibusz Dénes tehetetlen volt. Bő tíz perccel később viszont a hálóőr kivédte Bellerín nagy helyzetét, így nem nőtt tovább a hazaiak előnye.  Az már az előző fordulóban biztossá vált, hogy a Ferencváros csoportnegyedikként fejezi be a sorozatot, és búcsúzik az európai kupaküzdelmektől, december 9-én a már biztos első Bayer Leverkusen ellen hazai pályán zár.

(Kiemelt kép: JORGE GUERRERO / AFP)