Összetűztek a spanyol rendőrök és a perui labdarúgók Madridban

Összetűzésbe keveredtek a perui válogatott labdarúgói a spanyol rendőrökkel a csapat madridi szállása előtt hétfőn este.

2023. március 28., 15:27

Szerző:

A dél-amerikai együttes kedden Marokkóval vív barátságos mérkőzést a Metropolitano Stadionban, ezért tartózkodik a spanyol fővárosban.

 A közösségi médiában közölt felvételeken az látható, hogy a perui játékosok a hotel előtt nézik az éneklő szurkolókat, miközben az egyik futballistát hátralöki egy rendfenntartó. Ezt követően tört ki a dulakodás, amelybe bekapcsolódott a perui stáb és több rendőr is.

 A verekedés miatt Pedro Gallese kapust rövid időre – vádemelés nélkül – őrizetbe vették, és kihallgatták. Az ügyben a perui külügyminisztérium felvilágosítást kért a spanyol hatóságoktól. A válogatott vezetői jelezték, hogy mindenben együttműködnek, és arra kérték a szurkolóikat, hogy tartózkodjanak az erőszakos cselekményektől.

A madridi meccshez kapcsolódó hír, hogy a marokkióiak szálláshelyén egy spanyol pincért őrizetbe vettek, mert előbb szelfiket készített a játékosokkal, majd a posztolt képekhez rasszista sértéseket írt.

(Kiemelt kép: Pedro Gallese a katari Ar-Rayyan városában található Ahmed bin Ali Stadionban 2022. június 12-én, a 2022-es labdarúgó-világbajnokság Ausztrália–Peru mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. Fotó: Mustafa ABUMUNES / AFP)