Őrizetbe vették a teniszcsillagot

Újabb fejlemény van a sportoló ügyével kapcsolatban. 

2022. január 15., 10:07

Szerző:

Őrizetbe vették Ausztráliában Novak Djokovic teniszezőt egy bírósági meghallgatás előtt, amely eldönti, hogy az oltatlan teniszcsillag maradhat-e az országban – közölte pénteken a BBC.

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, elvették Novak Djokovic 20-szoros Grand Slam-győztes teniszező ausztráliai vízumát, ezt követően visszakapta, majd egy friss döntéssel megint elvették tőle azt, miután nem felelt meg a kontinensország koronavírus-szabályainak a belépéskor.

Így tehát az Ausztrália által közegészségügyi veszélynek tekintett szerb sportolót továbbra is kitoloncolás fenyegeti, miután másodszor is törölték a vízumát. A 34 éves sportoló ügyvédjei fellebbeztek az általuk irracionálisnak nevezett ítélet kapcsán,

ennek fényében Djokovic meghallgatása vasárnap lesz.

Amennyiben Djokovic számára a meghallgatás kedvezően alakul, a teniszező a tervek szerint hétfőn Melbourne-ben játszana az Australian Openen. Ha megnyerné a tornát, 21 major címével a sportág történetének legsikeresebb férfi teniszezője lenne.

Azonban, ha elveszíti a fellebbezést, a világranglista-vezető férfi teniszezőt kitoloncolás és hároméves vízumtilalom fenyegeti.

(Kiemelt kép: Melbourne, 2022. január 14. Novak Djokovic  Melbourne-ben 2022. január 13-án. Fotó: MTI/AP/Mark Baker)

Két kanadai légióssal, a csatár Pascal Laberge-zsel és a hátvéd Markus Phillipsszel erősítette meg keretét az osztrák jégkorongligában (ICEHL) érdekelt Hydro Fehérvár AV19.

2023. június 8., 07:16

A londoniak az algériai Mohamed Szaid Benrahma 11-esével kerültek előnybe a 62. percben, de nem sokkal később az olasz rivális Giacomo Bonaventura pontos lövésével egyenlített. A találkozót eldöntő találatot Jarrod Bowen szerezte a rendes játékidő utolsó percében. Így a West Ham United nyerte a második alkalommal kiírt labdarúgó Konferencia-ligát, szerdán a prágai döntőben 2-1-re legyőzte a Fiorentinát.