Orbán a fekázás után: „Je suis Mészöly!

Orbán Viktor nem hagyta szó nélkül az Újpest fekázó edzőjének büntetését.

2024. március 2., 08:26

Szerző:

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Mészöly Gézát, a labdarúgó NB I-ben szereplő Újpest vezetőedzőjét eltiltották a Diósgyőr elleni mérkőzés utáni nyilatkozata miatt. A szakember már a csütörtök esti, a Paks elleni MK-mérkőzésen sem ülhetett a kispadon. Eltiltásából a plusz két hónapot felfüggesztve kapta – írja a Blikk. Most Orbán Viktor is kiállt mellette. 

Bár Mészöly Géza várhatóan fellebbez a döntés ellen, az ügy továbbra is állandó témát szolgáltat a futballszurkolóknak, így nem meglepő, hogy Orbán Viktor figyelmét is felkeltették a történések.

A korábban a Felcsútban futballozó, a hazai labdarúgást közismerten a szívügyeként kezelő miniszterelnök – tőle szokatlan módon – most nem tudta magában tartani a gondolatait, és a Trollfoci oldalán egy igencsak érdekes kommenttel jelezte álláspontját a témával kapcsolatban.

„Je suis Mészöly! (Mészöly vagyok!)” – írta váratlanul az oldal „No Géza, No Party” feliratú fotójához Orbán.

Mint ismert: Mészöly Géza a mérkőzést követően tette az ominózus kijelentést. 

„…Tudtunk váltani egy picit és a beszálló játékosok is… Most Franklinre gondolok. Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni” – hangzott el Mészöly Gézától a sajtótájékoztatón.

Újpest: elfogadhatatlan a döntés

Az Újpest FC a honlapján közleményben jelezte, hogy a döntést elfogadhatatlannak tartja. A klubnak az az álláspontja, hogy a vezetőedző nem követett el szabálysértést, illetve a büntetés aránytalan és „a szabály szellemével tökéletesen ellentétes”. Az Újpest szerint méltatlan és a professzionális működéssel összeegyeztethetetlen, hogy a döntés egy a klub szezonbeli sikerességét befolyásoló hivatalos mérkőzés napján született meg.

A közlemény kitér rá, hogy „az Újpest FC a rasszizmus minden formájával szemben a zéró tolerancia elvét követi és mindig ennek megfelelően fog eljárni”, illetve arra, hogy a klub a döntés ellen fellebbez „és az igazság érdekében a végsőkig hajlandó elmenni”.

A fellebbezésnek nincs halasztó hatálya, így a vezetőedző a Magyar Kupa 19 órakor kezdődő nyolcaddöntőjében sem ülhet le a kispadra a bajnokságban listavezető Paks ellen.

Felgyújtotta magát egy szurkoló az Újpest-Fradi meccsen

Mint ismert, az Újpestnek nem csak Mészöly Géza kijelentése miatt vannak nehéz napjai. 

Csapatuk hazai pályán 5-0-ra kikapott a Ferencváros csapatától, ráadásul az egyik hazai szurkoló nagyon megjárta a meccsen: felgyújtotta magát – írja a Magyar Nemzet.  A szurkoló megsérült az egyik pirotechnikai akcióban, szétégett a nyaka. Aggódó szurkolók érdeklődnek a Facebookon az Újpest FC Szurkolói Csoportjában a megégett társuk felől, és jobbulást kívánnak neki. Az illetőnek egy parázs bepattant a ruhájába, ami kigyulladt, a mellette levők oltották a tüzet. „Szétégett a nyaka” – írja az a társa, aki végül eloltotta – írja a Magyar Nemzet

Az újpesti szurkolók érthetően roppant csalódottak az 5-0-s vereség után, de a többségük megértő, és belátja, hogy az új vezetőedző, Mészöly Géza a rendelkezésére álló kerettel nem tehetett csodát a jóval erősebb Ferencváros ellen. Abban pedig egységesek a drukkerek, hogy az újpesti táboron semmi sem múlik, az most is megtette a magáét.

(Kiemelt kép: Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke az EU és a Nyugat-Balkán vezetőinek találkozóján Brüsszelben 2022. június 23-án. Fotó: Ludovic MARIN / AFP)