Itt a büntetés: ezt kapta a fekázásért Mészöly Géza

Mészöly Géza ellen eljárás indult és eltiltották, mert fekázott. 

2024. február 29., 15:08

Szerző:

Megkapta büntetését az MLSZ Fegyelmi Bizottságától Mészöly Géza, az Újpest FC vezetőedzője, aki fekázott – írja a Nemzeti Sport.  A Magyar Labdarúgó-szövetség 1+2 hónapra tiltott el Mészölyt, mert a Diósgyőr elleni meccs után a sajtónak nyilatkozva lazán fekázott egyet. 

Mészöly Géza a meccs utáni sajtótájékoztatón fekázott

„…Tudtunk váltani egy picit és a beszálló játékosok is… Most Franklinre (Sasere – a szerk.) gondolok. Nem szerettem én se játszani ilyen nagydarab feka ellen, aki megtartja a labdát és megcsúsztatja. Szerintem kulcsfontosságú volt, hogy ő be tudott jönni” – hangzott el Mészöly Gézától a sajtótájékoztatón.

Nemzeti Sport úgy értesült, hogy Mészöly Géza már a csütörtöki, Paks elleni Magyar Kupa-mérkőzésen sem lehet ott csapata mellett.  Az lap azt írja, hogy az eltiltásból csak az első hónapot kell biztosan letöltenie, a másik kettőt felfüggesztve kapta, tehát ha a következő két hónapban olyan cselekedetet követ el, akkor életbe léphet a plusz két hónapnyi eltiltás is.

A Nemzeti Sport arról értesült, hogy Mészöly Géza fellebbez a döntés ellen, de a fellebbezés nem halasztó hatályú. A fellebbviteli bizottság leghamarabb jövő héten hozhat döntést az ügyben. Úgy értesültünk, a szakember eltiltása csak a mérkőzésekre vonatkozik, edzéseket tarthat. Az MLSZ hamarosan közzéteszi legfrissebb fegyelmi határozatát.

Felgyújtotta magát egy szurkoló az Újpest-Fradi meccsen

Semmi örömük nem volt az újpesti szurkolóknak a labdarúgó NB I 22. fordulójában, megsemmisítő vereséget mért az Fradi az Újpestre vasárnap. Csapatuk hazai pályán a vasárnapi derbin 5-0-ra kikapott a Ferencváros csapatától. Meghökkentő pillanatokkal kezdődött az Újpest és a Ferencváros derbije a labdarúgó NB I 22. fordulójában. A második percben az FTC játékosa, Cristian Ramírez fejbe rúgta labdával csapattársát, Ibrahim Cissét, ezután pedig majdnem öngól született – írja a Nemzeti Sport.  Az Újpest bátran kezdett, magasan támadta le ellenfelét, a Ferencváros pedig bizonytalan volt az első percekben. A folytatásban aztán a góllövőlistán éllovas Varga révén szerzett vezetést az FTC, majd a szünet előtt nem sokkal meg is duplázta a fórt. A 65. percben Loncar növelte tovább a vendégek előnyét, majd a csereként beálló Pesic mattolta Banait – írja a Népszava

Az egyik hazai szurkoló nagyon megjárta a vasárnapi az Újpest-Fradi meccsen: felgyújtotta magát – írja a Magyar Nemzet.  A szurkoló megsérült az egyik pirotechnikai akcióban, szétégett a nyaka. Aggódó szurkolók érdeklődnek a Facebookon az Újpest FC Szurkolói Csoportjában a megégett társuk felől, és jobbulást kívánnak neki. Az illetőnek egy parázs bepattant a ruhájába, ami kigyulladt, a mellette levők oltották a tüzet. „Szétégett a nyaka” – írja az a társa, aki végül eloltotta – írja a Magyar Nemzet

(Kiemelt képünkön: Mészöly Géza vezetőedző. Fotó: Újpest FC Facebook oldala)