Felgyújtotta magát egy szurkoló az Újpest-Fradi meccsen

Az Újpest-Fradi meccs végén az egyik szurkoló nem csak az eredmény miatt borulhatott ki, hanem azért is véletlenül felgyújtotta magát. 

2024. február 26., 12:32

Szerző:

Az egyik hazai szurkoló nagyon megjárta a vasárnapi az Újpest-Fradi meccsen: felgyújtotta magát – írja a Magyar Nemzet.  A szurkoló megsérült az egyik pirotechnikai akcióban. Semmi örömük nem volt az újpesti szurkolóknak a labdarúgó NB I 22. fordulójában, megsemmisítő vereséget mért az Fradi az Újpestre vasárnap. Csapatuk hazai pályán a vasárnapi derbin 5-0-ra kikapott a Ferencváros csapatától.

Meghökkentő pillanatokkal kezdődött az Újpest és a Ferencváros derbije a labdarúgó NB I 22. fordulójában. A második percben az FTC játékosa, Cristian Ramírez fejbe rúgta labdával csapattársát, Ibrahim Cissét, ezután pedig majdnem öngól született – írja a Nemzeti Sport.  Az Újpest bátran kezdett, magasan támadta le ellenfelét, a Ferencváros pedig bizonytalan volt az első percekben. A folytatásban aztán a góllövőlistán éllovas Varga révén szerzett vezetést az FTC, majd a szünet előtt nem sokkal meg is duplázta a fórt. A 65. percben Loncar növelte tovább a vendégek előnyét, majd a csereként beálló Pesic mattolta Banait – írja a Népszava

„Fájó ez az eredmény, mert a 0-5 ellenére jól kezdtünk. Olyan hibákból kaptuk a gólokat, amikről egész héten beszéltünk. A félidőben 0-2 volt, kinyíltunk, kaptunk még hármat. Nagyon rövid idő állt rendelkezésre, hogy rendezzük a sorokat, ez egy hosszabb folyamat, de látjuk a fényt az alagút végén”– fogalmazott az újpesti Simon Krisztián.

„Elég rosszul kezdtük a mérkőzést, de elég jól ki tudunk jönni. Akarva akaratlanul ott van még a csütörtöki meccs a fejekben, önbizalom szempontjából is fontos ez az eredmény” – nyilatkozta a lefújás után Katona Bálint, az FTC játékosa, aki két gólpasszt is kiosztott.

A szurkolónak szétégett a nyaka 

Aggódó szurkolók érdeklődnek a Facebookon az Újpest FC Szurkolói Csoportjában a megégett társuk felől, és jobbulást kívánnak neki. Az illetőnek egy parázs bepattant a ruhájába, ami kigyulladt, a mellette levők oltották a tüzet. „Szétégett a nyaka” – írja az a társa, aki végül eloltotta – írja a Magyar Nemzet

Az újpesti szurkolók érthetően roppant csalódottak az 5-0-s vereség után, de a többségük megértő, és belátja, hogy az új vezetőedző, Mészöly Géza a rendelkezésére álló kerettel nem tehetett csodát a jóval erősebb Ferencváros ellen. Abban pedig egységesek a drukkerek, hogy az újpesti táboron semmi sem múlik, az most is megtette a magáét – írja a lap. 

A mérkőzés „körítéséről” az alábbi videó is megjelent az X-en:

(Kiemelt képünkön: A február 25-ei Újpest-Fradi mérkőzésről készült videó képernyőfelvétele. Forrás: @DanielsenAxedal X oldala)