Ónodi Henrietta súlyos szívrohamot kapott

Súlyos szívrohamot kapott Ónodi Henrietta, a testvére a kezelésére gyűjtést indított.

2024. július 26., 14:51

Szerző:

A Magyar Nemzet számolt be róla, hogy a világbajnok és olimpiai bajnok magyar tornász, Ónodi Henrietta súlyos szívrohamot kapott. Ónodi jelenleg is kórházban van, és a kezelésére gyűjtenek. A lap a hírt Ónodi csapattársának, Molnár Andreának Facebook-posztja nyomán közölte.

A Floridában élő 50 éves Ónodi még március 28-án esett össze egy boltban a lakóhelyén, „azonnal kórházba szállították, útközben többször is leállt a szíve. Stabilizálták, és kórházba szállították, ahol szinte teljes artériás elzáródást diagnosztizáltak nála. Azonnal megműtötték, hogy megmentsék az életét. Jelenleg is kórházban van kezelés alatt” – erről már Ónodi Barbara, Henrietta testvére számolt be egy GouFundMe-bejegyzésben.

Azt is írta, még mindig kórházi kezelésre van szüksége, állapota hosszú távú gondozást és rehabilitációt igényel, a biztosítása azonban nem fedezi a gyógyuláshoz szükséges ellátását, így segítséget kérnek, hogy a költségeket fedezni tudják.

Csisztu Zsuzsa, Ónodi korábbi csapattársa is megerősítette a hírt

Ónodi Henrietta korábbi csapattársa, Csisztu Zsuzsa, a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) alelnöke a Magyar Nemzetnek megerősítette a szomorú hírt.

„Isteni szerencse, hogy egy boltban történt ez a lányommal, és nem az autóban ülve, vagy egyedül otthon, mert akkor vélhetően tragédia lett volna a szívmegállás vége” – mondta a Nemzeti Sportnak Ónodiné Kati, Henrietta Békéscsabán élő édesanyja, aki a lapnak azt is hozzátette: lánya olimpiai járadékát minden hónapban átutalják neki, abból a nővére állja a költségeket. Viszont a kórházi rehabilitáció valóban hatalmas tehertétel; Henrietta jó darabig nem fog tudni dolgozni, egyelőre a felépülése a cél, s hiába van biztosítása, az csak korlátozottan fedezi a költségeket.

Ónodi Eszter aranyérmes gyakorlata 199-ből:

(Kiemelt képünk forrása: GoFoundMe )