Békéscsaba támogatja Ónodi Henrietta felépülését

Tízezer dollárral támogatja Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász felépülését Békéscsaba városa. Ónódi Henrietta márciusban kapott szívrohamot, a rehabilitációja azóta is tart.

2024. augusztus 23., 16:33

Szerző:

Tízezer dollár értékben támogatja Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász rehabilitációját Békéscsaba városa – közölte Varga Tamás (Hajrá Békéscsaba Egyesület) alpolgármester pénteken az MTI-vel.

Ónodi Henrietta édesanyjához juttatják el a pénzt

A döntés az előző napi vezetői értekezleten született meg, amelyen a polgármester, a három alpolgármester, a kabinetvezető, a jegyző és az aljegyző vett részt.


Varga Tamás úgy fogalmazott: Ónodi Henrietta Békéscsaba egyetlen élő díszpolgára, olimpiai bajnoka, „kutyakötelesség hozzájárulni a felépüléséhez, a méltó emberi élet visszanyeréséhez".


Hozzátette, a támogatást forintban nyújtják, ugyanarra a bankszámlára szeretnék átutalni, amelyre az egykori tornásznő a díszpolgári címmel járó apanázst kapja. Ezt az alpolgármester ismeretei szerint Ónodi Henrietta édesanyja kezeli, ezért vele kell majd szerződést kötniük. Szeptember 2-án Békéscsabára érkezik a sportoló testvére, Ónodi Barbara, akivel egyszer már személyesen egyeztettek a támogatásról.


Két hónappal a súlyos szívrohama után került a sürgősségire Ónodi Henrietta

Ónodi Henrietta olimpiai bajnok tornász, aki márciusban szívinfarktust kapott, az elmúlt két hónapot a hosszú távú gondozási rehabilitációs kórházban töltötte, onnan került át a sürgősségire komplikációk miatt. A hírt 50 éves világ- és Európa-bajnok tornász testvére, Ónodi-Klausler Barbara közölte a közösségi oldalán.

„Elkezdték a kezelést a kórházban, amitől valamivel jobban érzi magát, de a fájdalmai még mindig jelentősek. Az étvágya azonban javult és megfelelően szedi a gyógyszereit" – írta akkor bejegyzésében Ónodi-Klausler Barbara, majd megköszönte az emberek támogatását és a Gofundme oldalon a kezelésére eddig összegyűlt csaknem 36 ezer dollárt, amelyet több mint hatszázan ajánlottak fel.

(Fotó: Wikipédia)