Nyíltvízi úszó ob – Rasovszky és Olasz is verte a mezőnyt

A címvédő Rasovszky Kristóf és Olasz Anna győzött a szegedi Maty-éren rendezett nyíltvizi úszó országos bajnokságon vasárnap.

2022. július 17., 20:19

Szerző:

A férfiaknál indult az ausztrálok Magyarországon készülő két legjobbja, közülük Nicholas Sloman a magyar olimpiai ezüstérmessel és klubtársával, a junior mezőnybe nevezett Betlehem Dáviddal együtt rontott a célba. A kőkemény hajrában ezúttal a legfiatalabbnak, Betlehemnek jött ki a legjobban a beütés, egyszersmind visszavágott Slomannek és klubtársának is, akik az utolsó métereken megelőzték egy hete Párizsban. A szabályok értelmében Betlehem a juniorok aranyérmét vehette át, a felnőtt bajnoki cím Rasovszky Kristófot illette. Mögötte klubtársa, Kalmár Ákos lett ezüstérmes, míg a levezetésképp még benevező, ám már a civil életére készülő Huszti Dávid mindenkit meglepve elhalászta a bronzérmet a 25 kilométeren vb-bronzérmes Gálicz Péter elől.

Hasonlóan nagy csatát hozott a nők viadala is. Három korosztályos versenyző haladt a cél felé a leggyorsabban, közülük az idén már nemzetközi nyílvízi kupát is nyerő Szimcsák Mira ütött be elsőként. Néhány méterrel mögöttük óriási csata dúlt a felnőtt elsőségért a vb-ezüstérmes váltó két hölgytagja, Olasz Anna és Rohács Réka között, végül a célfotó döntött Olasz javára.

Győztesek (10 km):

férfiak: Rasovszky Kristóf (Balatoni ÚK) 1:52:27.2 óra

nők: Olasz Anna (Szegedi ÚE) 2:02:48.6 ó

(Kiemelt kép: Olasz Anna a női nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyén a vizes világbajnokságon a budakalászi Lupa-tavon 2022. június 29-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felfüggesztette az indiai szövetség (AIFF) tagságát harmadik fél indokolatlan befolyása miatt.