Utolsó pillanatokban szerzett góllal nyert a női kézilabda-válogatott a brazilok ellen

Megszerezte a magyar női kézilabda-válogatott első győzelmét a párizsi olimpián. 

2024. július 28., 11:01

Szerző:

A magyar női kézilabda-válogatott az utolsó másodpercekben szerzett góllal 25–24-re legyőzte Brazíliát a párizsi olimpia csoportkörének második mérkőzésén, ezzel fontos lépést tett a továbbjutás irányába – tudósít az Index. A drámai siker főhőse a remek kapusteljesítményt nyújtó Böde-Bíró Blanka mellett a csapat legfiatalabb tagja, Simon Petra lett, aki a második játékrészben igazi vezérré lépett elő, majd a győztes gólt is megszerezte. 

A mérkőzás magyar találattal kezdődött, miután Kuczora Csenge már a második percben feliratkozott a gólszerzők közé. A folytatásban óriási rohanás bontakozott ki, mindkét csapat igyekezett a lehető leggyorsabban végigvinni az akcióit, gólra törően, a visszarendeződésre kevesebb energiát hagyva. Az első félidő közepén megakadt a támadójátékunk. Több elszórt átadás, pontatlan bejátszás jellemezte a magyar csapatot. Böde-Bíró Blanka viszont remekül védett, 35 százalék feletti teljesítményt nyújtva. A félidő így is 15-12-es brazil vezetésnél ért véget. 

A végén fordított a női kézilabda-válogatott

Kuczora gyors góljával sikerült is még egy találatot lefaragni a hátrányból, ennél többet azonban Böde-Bíró két védése ellenére sem. Több mint ötperces gólcsendre kényszerítettük a zöld mezes ellenfelet, de ez sem volt elég, mivel nekünk sem sikerült gólt lőni. A 43. percben viszont Simon Petra emberelőnyös találatával viszont már csak kettő volt a különbség a két csapat között (19–17). Az utolsó tíz percnek egygólos különbséggel futott neki a két együttes (22–21). 

Adriana Cardoso lécre küldött hetese után Klivinyi egyenlített (23–23).  24–24 Böde-Bíró újabb védése labdát biztosított a fordításhoz is, de Klivinyi lövése Moreschi válláról a kapufára vágódott. Az utolsó percet szinte az egész csarnok állva nézte végig, Quintino mehetett fel a jobb szélen, de Böde-Bíróba bombázott, ami azt jelentette, hogy 26 másodperccel a vége előtt harmadszor kaptunk labdát, amit a végén Simon Petra bevágott a felső sarokba, ami a magyar csapat 25-24-es győzelmét jelentette.  A magyar csapat így egy győzelemmel és egy vereséggel áll, legközelebb pedig Angolával találkozik majd.

(Képünkön  Debreczeni-Klivinyi Kinga, a 2024-es párizsi nyári olimpia női kézilabdatornájának B csoportjában játszott Magyarország - Brazília mérkőzésen a Dél-párizsi Arénában 2024. július 28-án. A magyar válogatott 25-24-re győzött. Fotó: MTI/Kovács Tamás)