Vereséggel kezdett a magyar férfi kézilabda-válogatott

A magyar férfi kézilabda-válogatott 32-35-ös vereséget szenvedett Egyiptomtól a párizsi olimpia csoportkörében. 

2024. július 27., 13:38

Szerző:

Elveszítette első mérkőzését a magyar férfi kézilabda-válogatott a párizsi olimpián, miután háromgólos vereséget szenvedett az előző, tokiói olimpián negyedik helyen végzett egyiptomi csapattól. A magyar csapatban kezdett a falban Sipos Adrián, a kapuban Bartucz László. Lékai Máté irányított, Ancsin Gábor és Szita Zoltán volt a két átlövő, Bánhidi Bence beállóban, Imre Bence és Bóka Bendegúz pedig a két szélen. Az első magyar gól Imre Bence nevéhez fűződött hetesből. 

Nem kezdte sajnos jól a mérkőzést a magyar csapat, a magyar kapitány, Chema Rodriguez 10-6-os egyiptomi vezetésénél időt kért. Fazekas Gergő jött irányítani, de Egyiptom lendülete megmaradt, és negyedóra elteltével 13-7-et mutatott az eredményjelző. Sőt, egészen nyolc gólig növelték az előnyüket. 16-8-as állásnál viszont megkezdte a felzárkózást a magyar csapat, a félidőben négy gólra faragták a mieink a hátrányt. 

Végig küzdött a magyar válogatott

A második félidő elején sikerült közelebb zárkóznunk, köszönhetően a sokat javuló védekezésnek. Palasics Kristóf a kapuban bemutatott néhány bravúrt, Ancsin Gábor remek átlövésekkel jelentkezett, és amikor Imre a 43. percben kihagyott hétméterese után a kipattanót a kapuba lőtte, végre utolértük az egyiptomiakat.  Az ellenfél nem omlott össze, összekapta magát és megint elhúzott három góllal, az idő pedig egyre fogyott. 

Lékai góljaival kapaszkodtunk, aztán a másik irányítónk, Fazekas Gergő is visszahozta a csapatot mínusz egy gólra. Az utolsó percek megint a mieinké voltak, sikerült kihasználni, hogy a rivális kapus nélkül támadott és másfél perccel a vége előtt megint csak eggyel vezetett Egyiptom. Hiába, Bodó Richárd kiállítása végleg megpecsételte a sorsunkat, összességében megérdemelte az ellenfél a győzelmet – számolt be a Nemzeti Sport

(Képünkön Fazekas Gergő és Bánhidi Bence a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kézilabdatornája B csoportjában játszott Magyarország -Egyiptom mérkőzés végén a Dél-párizsi Arénában 2024. július 27-én. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt)

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint bravúros eredmény az 1-1-es döntetlen a holland csapat ellen, mégis érez némi csalódottságot, mert az ellenfél emberhátrányban tudott egyenlíteni a magyar labdarúgó-válogatott ellen a Nemzetek Ligája harmadik fordulójában. Ronald Koeman holland kapitány szerint örülhetnek, hogy pontot szereztek.

A Ferencváros sajnos a labdarúgó Európa-liga alapszakaszának 2. fordulójában sem tudott pontot szerezni, így a csapat október 24-én a francia Nice együttese ellen bizonyíthat majd.