Franciaország után Spanyolországnak is összejött a futball-mesterhármas

Tizenegyesek után végül Spanyolország válogatottja nyerte a Nemzetek Ligáját a döntőben, ezzel Európa-bajnokságot, világbajnokságot és Nemzetek Ligáját is nyertek már.

2023. június 18., 23:42

Szerző:

Idegőrlő tizenegyespárbaj végén győzött Spanyolország válogatottja Horvátország ellen a Nemzetek Ligája döntőjében. A 0-0-ás mérkőzés után a hosszabításban sem szerzett találatot egyik csapat sem, bár a spanyolok kapura lövésben és labdabirtoklásban is jobbak voltak ellenfeleiknél.

A döntőt így tizenegyesek döntötték el, ahol hosszú sorozat után végül a horvát Lovro Majer hibázott először, őt követően pedig csapattársa, Bruno Petkovic is kihagyott egy lövést. A spanyoloknak sem ment könnyen a visszavágás, Aymeric Laporte, a válogatott hátvédje ballal éppen a kapufára lőtt, és kihagyta a lövést. A győztes találatot végül Dani Carvajal szerezte, így a spanyolok lettek a torna győztesei.

A franciák után így a spanyolok a második válogatott, akik már EB-t, VB-t és Nemzetek Ligáját is nyertek.

NEMZETEK LIGÁJA
DÖNTŐ
Horvátország–Spanyolország 0–0 – tizenegyesekkel 4–5
Rotterdam, De Kuip, 47 000 néző. V: Zwayer (német)

Horvátország: Livakovic – Juranovic (Stanisic, 112.), Erlic, Sutalo, Perisic – Kovacic, Brozovic, Modric – Pasalic (Petkovic, 61.), Kramaric (Majer, 90+1.), Ivanusec (Vlasic, 78.). Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic

Spanyolország: Simón – Jesús Navas (Carvajal, 97.), Laporte, Le Normand (Nacho, 78.), Alba – Fabián (Merino, 78.), Rodri – Asensio, Gavi (Olmo, 87.), Pino (Fati, 66.) – Morata (Joselu, 66.). Szövetségi kapitány: Luis de la Fuente

(Kiemelt kép: ünnepel a spanyol válogatott, miután tizenegyespárbajjal megnyerték a 2023-as Nemzetek Ligáját a Horvátország ellen játszott döntőben. Fotó: JOHN THYS / AFP)

A férfiaknál és a nőknél is győzelemmel folytatta szereplését szerdán a legjobb magyar csapat a budapesti sakkolimpia hetedik fordulójában, így mindkettő megerősítette helyét az élmezőnyben.