Nagy a baj: nem reagál a kezelésre Pelé szervezete

A 82 éves Pelénél tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot.

2022. december 3., 17:01

Szerző:

Nem hozta a várt eredményt, így leállították a vastagbélrákkal küzdő Pelé kemoterápiás kezelését, írja a Guardian alapján a 24.hu.

A brazil futball-legenda palliatív, más szóval hospice-ellátásban részesül.

A 82 éves Pelénél tavaly augusztusban diagnosztizáltak vastagbélrákot, ami miatt többször is kórházi kezelést kapott. Kedden ismét kórházba került, majd légúti fertőzést kapott.

A brazil sajtó alapján írja a Guardian, hogy a kemoterápia leállása után palliatív ellátást kap, ami Pelé esetében azt jelenti, hogy a fájdalommal és a légszomjjal járó tüneteit kezelik.

Miután a héten ismét kórházba került, a brazil labdarúgó-válogatott tagjai is üzentek neki, a szurkolók pedig a Kamerun elleni világbajnoki csoportmeccsen kívántak neki jobbulást.

(Kiemelt kép: A 2008. június 25-én készült fájlfotón a brazil futballlegenda, Edson Arantes do Nacimento, vagyis Pelé. A 82 éves ikon 2022. november 29-én került kórházba. Fotó: JOEDSON ALVES / AFP)

Azért váltak meg egy évtizedek óta elismert úszóedzőtől a Bajai Spartacusnál, mert olyan üzenetet küldött egy fiatal lánynak, amelyet egyesülete szerint nem kellett volna. Az ügy középpontjában a sportág egy nagyágyúja, Pass Ferenc szerepel, aki a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka nevelőedzője volt. Egy pillanat alatt megváltak tőle annak ellenére is, hogy 33 esztendeje dolgozott a klubért.