Mutina Ágnes is kiállt Hosszú Katinka mellett

Az Európa-bajnok úszó azt reméli, hogy az Iron Lady kizárja a támadásokat.

2021. július 28., 17:13

Szerző:

Az elmúlt napokban az ötkarikás játékokon való szereplése miatt, és azért, mert visszalépett egy úszószámtól, Hosszú Katinkát számos kritika érte. Főleg az internet különböző platformjain kommentelők álltak bele az Iron Ladybe. Az internet népe két táborra szakadt. Vannak, akik kritizálják, mások pedig kiállnak a többszörös aranyérmes úszónő mellett. Mutina Ágnes Európa-bajnok magyar úszó, olimpikon az M4 Sporton adott nyilatkozatában megvédte Hosszú Katinkát. Azt mondta: fel vagyok háborodva, hogy ezt üzenjük annak, aki ennyi örömet szerzett nekünk. 

Az úszó szerint Hosszú Katinka rengeteg érmet szállított már nekünk. A támadások helyett ki kellenne állnia mindenkinek Hosszú Katinka mellett – fogalmazott a korábbi csapattárs. Mutina Ágnes arra is felhívta a figyelmet, hogy a kritikusoknak el kéne azon gondolkodniuk, mit érezhetnek ilyen helyzetben Hosszú Katinka szülei vagy maga az úszónő. Mutina Ágnes hozzátette: reméli, hogy az Iron Lady nem olvassa a kommenteket és támadásokat. Mint mondta, reméli, kizárja ezeket az üzeneteket.

Mutina Ágnes kiállásában elmondta, hogy ha a saját gyerekéből sikeres úszó lesz, és ilyen támadások érik, ő össze fog törni. Az Iron Ladyvel kapcsolatban pedig mindenkinek azt javasolta, hogy mivel nem ezt érdemli tőlünk, mindenki csak szurkoljon neki tovább.

(Kiemelt kép: Mutina Ágnes, Hosszú Katinka, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna (b-j), a második helyen végzett 4x200 méteres gyorsváltó tagjai mutatják az érmüket az eredményhirdetés után a 31. úszó Európa-bajnokságon, a Debreceni Sportuszodában, 2012. május 23-án. Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI)