Most már biztos: lesz újabb magyar érem

Siklósi Gergely párbajtőrvívó ott van a döntőben. Karnyújtásnyira az arany.

2021. július 25., 12:18

Szerző:

A huszonhárom éves Siklósi Gergely legyőzte ellenfelét az elődöntőben 15–10-re, így a magyar párbajtőrvívó ott van a döntőben. Ez azt jelenti, hogy már biztos az újabb magyar érem a tokiói olimpián. Siklósi Gergely karnyújtásnyira az aranyéremtől. Ukrán, vagy francia ellenfele lesz.

A világranglista-vezető, világbajnoki címvédő Siklósi Gergely legyőzte az olasz Andrea Santarellit, ezzel bejutott a döntőbe a férfi párbajtőrözők vasárnapi egyéni versenyében a tokiói olimpián. A BHSE 23 éves vívója nagyszerű teljesítménnyel 15–10-re bizonyult jobbnak a világranglistán ötödik, 2019-ben, Budapesten vb-harmadik, Rio de Janeiróban csapatban ezüstérmes ellenfelénél.

Öt éve Imre Géza második lett a párbajtőrözők versenyében, magyar győztesig azonban egészen az 1972-es müncheni játékokig kell visszamenni, akkor Fenyvesi Csaba nyerte a fegyvernem egyéni versenyét. A finálé magyar idő szerint 14 óra 15 perckor kezdődik, Siklósi ellenfele az ukrán Igor Reizlin vagy a francia Romain Cannone lesz.

(Kiemelt kép: Siklósi Gergely, miután győzött a dél-koreai Pak Szang Jung ellen a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi párbajtőr negyeddöntőjében a Makuhari Rendezvényközpontban 2021. július 25-én. Fotót: Ota Kijosi / MTI / EPA)