Kétgólos győzelemmel negyeddöntős a Mezőkövesd a Magyar Kupában

A Mezőkövesd 2-0-ra győzte le az MTK-t szerdán, így továbbjutott a nyolcaddöntőből.

2023. február 1., 20:17

Szerző:

A Mezőkövesd 2-0-ra legyőzte szerdán a másodosztályban feljutó helyen álló MTK együttesét, így továbbjutott a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjéből.

Stefan Drazic már a 20. percben megszerezte a vezetést az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, majd a fordulást követően Andrej Lukic biztosította be a vendégek győzelmét és ezzel a legjobb nyolc közé jutását.

A Nemzeti Sport arról írt, hogy bár a Mezőkövesd változtatott a Puskás Akadémia elleni, bevált csapat kezdő összeállításán, így is jelentős fölényben kezdték a találkozót. Sőt, eredményesek is voltak: az első félidőben Cseri ívelését követően Kállai visszafejelt labdáját Drazic vágta a kapuba. A gyors, 20. percben született vezetés után az MTK megpróbálta összeszedni magát, így az is előfordult, hogy hosszas percekig a saját kapujuk köré szorították a Mezőkövesdet.

Ez azonban nem akadályozta meg az időről-időre előtörő borsodiak kontráit, így sokáig csak Rácz Gergő védései miatt nem növelték a vendégek az előnyüket. Azonban semmi sem tart örökké: Andrje Lukic az 50. percben Besirovic szögletét kapáslövésből gólra váltotta, így állt be a 2-0-ás végeredmény. Noha az MTK a korábbi, 4-0-ás csúnya vereséget megúszta, de szerdán sem tudott jobb lenni a Mezőkövesdnél.

MOL Magyar Kupa, nyolcaddöntő:
MTK Budapest (NB II)-Mezőkövesd Zsóry FC 0-2 (0-1)

(Kiemelt kép. A mezőkövesdi Andrej Lukic gólöröme a labdarúgó MOL Magyar Kupa nyolcaddöntőjében játszott MTK Budapest - Mezőkövesd Zsóry FC mérkőzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2023. február 1-jén. Fotó: MTI/Mónus Márton)