Még egy évet játszik az ötszörös olimpiai bajnok

A négyszeres világbajnok még egy évig versenyez.

2022. január 7., 20:24

Szerző:

Még egy szezont biztosan játszik Sue Bird, a Seattle Storm ötszörös olimpiai bajnok kosárlabdázója – írja az MTI.

A 41 éves irányító – aki azóta Seattle-ben játszik, hogy az együttes 2002-ben az első helyen kiválasztotta az amatőr játékosbörzén (draft) – pénteken közösségi oldalán jelentette be, hogy egyelőre nem vonul vissza, hanem megpróbálja ismét bajnoki címhez segíteni együttesét a WNBA-ben.

Bird ezzel 21. szezonját kezdi majd el tavasszal a Stormban, igaz, sérülés miatt 2014-ben és 2019-ben egyetlen mérkőzést sem tudott játszani.

A négyszeres WNBA-bajnok, négyszeres világbajnok, ötszörös Euroliga-győztes játékost 12-szer választották be az All Star-gálára, és egyike azon két játékosnak – a másik válogatott csapattársa, Diana Taurasi –, aki ötször nyert kosárlabdában ötkarikás aranyérmet.
Bird a legutóbbi idényben átlagban 10 pontot dobott és 5,3 gólpasszt adott mérkőzésenként 28 perc alatt.

(Kiemelt kép: Sue Bird. Fotó: Aris Messinis / AFP)

A brazil válogatott Svájc 1-0-s legyőzésével már a csoportkör második fordulójában, hétfőn biztosította továbbjutását a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjából.

Ghána gólgazdag mérkőzésen 3-2-re legyőzte Dél-Korea csapatát a katari labdarúgó-világbajnokság hétfői játéknapján, a H csoport második fordulójában.

Az első körben egyformán vesztes csapatok mérkőzésén Kamerun és Szerbia 3-3-as döntetlent játszott egymással a katari labdarúgó-világbajnokság hétfői játéknapján, a G csoport második fordulójában.